03 / 05 / 2024

Gaziantepte altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla JICAdan kredi alınacak

Gaziantepte altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla JICAdan kredi alınacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni altyapı projelerinde kullanmak amacıyla Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan alınacak 275 milyon TL kredinin sözleşmesini imzaladı.

Türk müteahhitlere El Salvador fırsatı!

El Salvador, altyapı projelerinde Türk müteahhitler ile işbirliği yapmayı planlıyor. El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, "Türk müteahhitlerin ününü duydum" diye konuştu.

IC Holding'in gözü Joe Biden'ın açıkladığı altyapı projelerinde!

52 senelik geçmişi bulunan ve Türkiye'nin önde gelen taahhüt şirketlerinden biri olan IC Holding, gözünü Joe Biden'ın açıkladığı altyapı projelerine çevirdi. Şirketin yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek...

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy'den Türk şirketlere yatırım çağrısı!

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı açıklamada "Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz." diye konuştu.

Bulgaristan'da müteahhitlerimiz AVM, otel, gayrimenkul projelerinde yer alıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, "Bulgaristan'da müteahhitlerimiz her türlü altyapı ve AVM, atık ve su arıtma tesisleri, otel, gayrimenkul gibi inşaat projelerinde gerek ana yüklenici gerekse de taşeron olarak yer alıyorlar" dedi.

Adil Karaismailoğlu 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na katıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kore Cumhuriyeti tarafından düzenlenen 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda, bir marka olan müteahhitlik firmaları ile Koreli firmaların üçüncü ülkelerdeki yatırım projelerinde ortaklık yapmala

İDDMİB'den Hindistan-Pakistan pazarına sanal çıkarma!

İDDMİB, bu yıl 7’nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına gerçekleştiriyor. Her iki ülkenin Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatı toplam 19,3 milyar dolar olarak kaydedildi. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Öncelikli hedefimiz bu ülkelerdeki büyük altyapı projelerinde yer almak”

Trabzon'un 2020 projelerinde son durum ne?

Trabzon'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Trabzon projelerini masaya yatırdı. Peki Trabzon'un 2020 projelerinde son durum ne?

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihalesi 2020'de!

Bakanlık 2020’de havayolu, demiryolu ve suyolu altyapı yatırımları için 8.4 milyar TL ödenek ayırdı. Altyapı projelerinde aslan pay ise, “demiryolu” projelerine verilecek...

Türk müteahhitlere Çekya’dan çağrı!

En çok iş üstlenen ikinci ülke olan Türk müteahhitlere Çekya'dan çağrı geldi. Ankara'da konuşan Çekya Ticaret Odası Başkanı Vladimir Dlouhy, "Türk müteahhitlerin özellikle yeni dönemde planlanan otoyol ve altyapı projelerinde bizlere katkı sunmasını bekliyoruz” dedi. 

TBM'nin yeni hedefi: Endonezya, Singapur ve Malezya!

ASEAN bölgesini Asya'nın yeni kaplanları olarak gören Türkiye Müteahhitler Birliği, özellikle Endonezya, Singapur ve Malezya'nın potansiyeline önem veriyor ve Malezya'nın, altyapı projelerinde Türk firmalarıyla çalışma arzusuna dikkat çekiyor.

Maximilian Stahl'dan mimar ve mühendislere sigorta uyarısı!

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinde görev alan mimar ve mühendislerin üçüncü kişilere yönelik sorumluluklarını mutlaka sigorta güvencesine alması gerektiğini dile getirdi.

Merkez Bankası'nın mega projeler raporu dikkat çekti!

Merkez Bankası uzmanları, Kamu Özel İşbirliği ile yapılan büyük altyapı projelerinde 46 milyar dolar kredi borcu belirledi. Bu rakamın 31 milyar doları, kamu hizmet, ürün satın alma, kiralama ve dolaylı garanti yöntemleriyle kur ve talep risklerine karşı Hazine garantisine sahip.

Gaziantepte altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla JICAdan kredi alınacak Haberi

Gaziantepte altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla JICAdan kredi alınacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında çok önemli bir kredi anlaşması imzalandı. Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar aldığı en yüksek kredi miktarını içeren anlaşma Suriye'deki iç savaş nedeniyle göçten etkilenen kentlerin altyapı projelerinin desteklenmesi için kullanılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İller Bankası ve JICA arasında yapılan anlaşmayla tahsis edilen krediden en büyük payı 11 milyar 350 milyon Japon Yeni'ne karşılık gelen 275 milyon TL ile kendilerinin aldığını belirterek, "Kentimize en iyi hizmeti getirmek ve dev projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suriye'deki krizden etkilenen ve Gaziantep'e göç ederek şehir içinde ve kamplarda yaşayan Suriyeliler nedeniyle kentte yaşanan hızlı nüfus artışının birçok temel ihtiyacın karşılanması zorunluluğunu beraberinde getirdiğini belirterek,...