07 / 05 / 2024

gaziantepte tarihi dokuya uygun konutlar

gaziantepte tarihi dokuya uygun konutlar

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. 5 bin evin yıkımını yaptık, 5 bin modern konutun yapımını gerçekleştiriyoruz" dedi...

Kanal İstanbul'da deprem riski yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 7 Nisan'da “çılgın proje” şeklinde açıklanan Kanal İstanbul projesi gündemden düşmüyor. Projeye ilişkin birçok iddia gündeme geliyor; depremi tetikleyeceği, tarihi dokuya zarar vereceği gibi. Uzmanlar bu iddiaları değerlendirdi...

Mevlana Çarşısı'nın yıkımı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun dönüşüm çalışması için Mevlana Çarşısı’nda başlatılan yıkım tamamlandı.

Konya'da büyük dönüşüm başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Çarşısı'nda yıkım çalışmalarına başladı. İz bırakacak dönüşümle birlikte bölgede tarihi dokuya uygun düzenleme yapılacak. Başkan Uğur İbrahim Altay, “Ticaretin canlandığı, değerlerin çok daha güzel olduğu bir çarşı olacak” dedi.

Kahta'da sit alanı üzerindeki HES projesinin zararları mecliste!

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Esendere köyünde sit alanı içerisinde bulunan HES projesinin çevreye ve tarihi dokuya olumsuz etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bitlis'in tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, cadde ve sokaklar kültürel dokuya uygun restore edilerek, kentin tarihi dokusu daha da görülür hale getiriliyor...

Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar tek tek yıkılıyor.

Mardin’de tarihi çarşıların yenilenmesi için ilk imzalar atıldı!

Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte bulunan tarihi çarşılar, tarihi dokuya uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Mudurnu devre mülk projesinin tarihi dokuya uymadığı iddiası!

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl: "Bu binaların mimari yapısı vadinin içerisinde, 'sakin şehir Mudurnu' ile alakası yok" diye açıklama yaptı. 

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Galata’da gayrimenkul yatırımı cazip hale geldi!

İstanbul’un tarihi dokuya sahip Galata bölgesinde gayrimenkul fiyatları gayrimenkul yatırımcılarına cazip fırsatlar sunuyor. Bölgede metrekare fiyatları 3 sene öncesine göre 10 bin dolardan 5 bin dolara gerilemiş durumda.

Sur'da tarihi dokuya uygun konutlar inşa ediliyor!

PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlara yeni konutlar verilecek. Sur'da tarihi dokuya uygun konutlar inşa ediliyor.

Sur tarihi dokusuyla yeniden inşa ediliyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yıkılan evlerin yerine tarihi dokuya uygun konaklar yapılıyor. Bakanlık, Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu büyük zarar gören Sur'un "cazibe merkezi" haline getirilmesi için çalışıyor.

Afyon'da sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor!

Afyonkarahisar merkez kentsel sit alanı içerisinde kalan yerlerde tarihi dokuya uygun olarak sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor.

gaziantepte tarihi dokuya uygun konutlar Haberi

gaziantepte tarihi dokuya uygun konutlar

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin evin yıkımını yaptık, 5 bin modern konutun yapımını gerçekleştiriyoruz" dedi. 


TARİHÎ DOKUYA UYGUN KONUTLAR YAPIYORUZ" Kentsel dönüşüm uygulaması yapılan 5 bölgeden biri olan Yazıcık Mahallesinde yapılan konut çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, "Belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmasını çok önemsiyoruz. Yüzde sekseni çarpık yapılaşma olan ilçemizde kentsel dönüşüm bu açıdan çok önem arz ediyor. Şu ana kadar 5 bin evin yıkımını ve 5 bin evin de yapımını gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız konutlar özelliklede tarih dokunun yanında olanlar, tarihi dokuya uygun buranın görünümünü bozmayacak şekilde yapılıyor. Şuan da yazıcıkta kentsel dönüşüm kapsamında yıktığımız yerleri 1 kat, 2 kat ve 3...