28 / 04 / 2024

Konya'da büyük dönüşüm başlıyor!

Konya'da büyük dönüşüm başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Çarşısı'nda yıkım çalışmalarına başladı. İz bırakacak dönüşümle birlikte bölgede tarihi dokuya uygun düzenleme yapılacak. Başkan Uğur İbrahim Altay, “Ticaretin canlandığı, değerlerin çok daha güzel olduğu bir çarşı olacak” dedi.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya için en önemli dönüşüm çalışmalarından biri olan Mevlana Çarşısı’nda hayata geçirilen çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Altay, dönüşüm sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmesi ile birlikte başladığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni döneminde ilk icraatlardan birisi budur. Başlangıcı ve Cumhurbaşkanlığı kararının çıkması 34 gün sürdü. Normalde Bakanlar Kurulu’na gidecek, kabine üyeleri imzalayacak 6-8 aylık bir süreçti. Yine bu projenin ortaya çıkmasında Konya’nın tüm projelerinde olduğu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un hem resmi prosedürün yürütülmesinde hem finansal desteğin de çok büyük katkısı oldu. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Konya adına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Konya da büyük dönüşüm başlıyor!

TİCARETİ CANLANDIRACAK

“Mevlana Çarşısı’nı yapanlar da Konya’nın iyiliğine, güzelliğine yaptı. Biz de işlerimizi yaparken 30 yıl sonra acaba bize ne derler, şehir nereye gelir onu düşünerek yapmayı arzu ediyoruz” diye konuşan Başkan Altay, şu açıklamalarda bulundu: “Ama bu tartışmalı konu Konya’nın gündeminden kalkmış olacak. Aslında yapmaya çalıştığımız 2023, 2053 ve 2071 Konyasına hazırlık. Konya her şeyin en güzelini hak ediyor. Sultan Alaaddin’in, Hz. Mevlana’nın, Şems’in dolaştığı sokaklardayız. Burası onların mekanı ve biz de torunlarımıza bu bilinçle buraları emanet etmek istiyoruz. İnşallah ticaretin daha canlandığı, değerlerin çok daha güzel olduğu bir çarşı haline gelmesi için çaba sarf ediyoruz.”

Konya da büyük dönüşüm başlıyor!

SES GETİRECEK PROJE

Esnafa mahcup olmadan dönüşüm projesini tamamlamayı istediklerini söyleyen Başkan Altay, “Bu yapıyla birlikte aslında hedeflediğimiz şey; Bedesten’e doğru, Aziziye’ye doğru, İplikçi’ye, Alaaddin’e ve Şems’e doğru bir hareket oluşturmak. Sadece Konya’da değil, Türkiye’de çok ses getirecek bir proje olacağına inanıyorum. Tüm esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Yüzde yüz mutabakatla bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Sözleşme süremiz 14 ay ama biz 2021 yılının eylül ayına kadar yetiştirmek için çalışıyoruz. Ziyaretçilerimiz geldiğinde Konya’ya yakışır bir mekan haline gelecek” dedi.

Konya da büyük dönüşüm başlıyor!

YAPILAMAYACAK İŞ YOK

Süreci başarıyla yöneten bütün çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini ileten Başkan Altay, “Ama şunu gördük ki, kararlı ve adil olduğunuzda yapılmayacak iş yoktur. Rabbim bizi bu çizgiden çıkarmasın. Bu çizgide çalışmaya devam ettirsin. Şehr-i Emin sıfatıyla Konyalının her türlü sorununu çözmek için güç ve kuvvet versin” dedi. Mevlana Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi mağdur etmedi, kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu büyük dönüşüm projesi çok daha güzel olacak. Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı şehre bir damga vuracak. Mevlana Türbesi’nin önünde olması gereken de buydu. İnşallah hızlı bir şekilde tamamlanacak ve teslim edilecek. Teşekkür ediyorum” dedi.

Konya da büyük dönüşüm başlıyor!

KONYA İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI’NA HAZIRLANIYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya’nın farklı branşlarda dünyanın farklı bölgelerinden gelecek sporcuları en güzel şekilde ağırlayacağını açıkladı.

2021 yılının eylül ayında Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunları öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı olimpik yüzme havuzunun temel atma töreni ile okullara kazandırılan spor salonlarının açılışı ve Genel Koordinatörlük Hizmet Binası’nın açılışı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın bugüne kadar ev sahipliği yaptığı en büyük organizasyona hazırlandığından bahsederek “5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’ya bereket getirmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Bakanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Konya en güzel şekilde ev sahipliği yapmak için bir hazırlık içerisinde. Olimpiyatların 4’üncüsü Bakü’de, Azerbaycan’da gerçekleştirildi. Bu vesileyle Azeri kardeşlerimize her türlü desteğe hazır olduğumuzu; hem ülke olarak hem millet olarak onları desteklediğimizi, dualarımızın onlarla olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

ÖRNEK BİR ORGANİZASYON

Başkan Altay, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’da yapılmasının bir diğer anlamı da şu anda İslam dünyasının en çok ihtiyacı olan birlik mesajların verileceği organizasyon olmasıdır. Herhalde bu mesajı en iyi şekilde verecek yer de Konya’dır. Hazreti Mevlana’nın geçmişten itibaren ifade ettiği; bir olalım, birlik olalım söylemini de inşallah 2021’de tüm dünyaya haykırmış olacağız.”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Hedefimiz her şeyin en güzeline layık olan insanımızın kalite standartlarını her daim daha yukarılara taşımak. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun, sporcunun, gençlerin en büyük dostu. Bunu en güzel şekilde icraatlarla ortaya koyan bir lider. Biz inşallah Konya’yı bu gerçekleştireceğimiz tesislerle sporda ulusal anlamda bir şehir olarak daha yukarıya taşıyacağımız gibi; uluslararası noktada bir spor turizmi destinasyonu olması açısından da çok ama çok daha yukarılara taşıyacağız. Bizim hedefimiz yarınların şampiyonlarını daha güçlü şekilde yetiştirmek. Her alanda sporcularımızı daha çok geliştireceğiz, daha güçlü yetiştireceğiz.” 

Konya da büyük dönüşüm başlıyor!

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL MİLLET BAHÇELERİNDEN BİRİ BURADA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yapımına devam ediyen Konya Millet Bahçesi’nde incelemeler gerçekleştirdi. Millet Bahçesi ile Konya’nın çok önemli bir kazanım elde ettiğinden bahseden Başkan Altay, “Eski stadyum alanında yaklaşık 108 bin metrekarelik bir alanda Millet Bahçesi düzenlemesi gerçekleştiriyoruz. Bunun içinde yaklaşık alanın yüzde 8’i büyüklüğünde bir cami inşaatı gerçekleşecek. 45 bin metrekarelik çim alanı, yürüyüş yolları, basketbol sahası, tenis kortları, restorasyonu, kafeteryası, Millet Kıraathanesi’nin bulunduğu, Konya’ya yakışır bir alanı inşa ediyoruz. Bu süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum projenin başlangıcından sonuna kadar yanımızda oldu. Hem planlanmasında hem de finansmanında desteğinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.  TOKİ  Başkanımıza tüm TOKİ personeline teşekkür ediyoruz. İnşallah 52 milyon liralık bir para harcanarak 2021’in haziran ayında burası Türkiye’nin en güzel Millet Bahçelerinden birisi haline dönüşecek” diye konuştu.

 


Geri Dön