01 / 05 / 2024

gaziantepteki tramvay durakları ne zaman tamamlanacak

gaziantepteki tramvay durakları ne zaman tamamlanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor.

Yaşanılır kentlere 25 milyon Euro destek!

Avrupa Birliği (AB), metro, metrobüs, tramvay duraklarını yaya ve bisiklet yollarıyla desteklenen şehirlerin yeni ulaşım projelerini hayata geçirmek için belediyelere 25 milyon Euro hibe verecek.

Gaziantep'te tramvay durakları genişletildi!

Gaziantep'te Gaziulaş tarafından işletilen tramvaylardaki duraklar büyütüldü ve vagon sayısı arttırıldı. Yapılan çalışmalarla daha konforlu ulaşım imkânı oluşturuldu..

Edirnekapı-Sultançiftliği tramvay hattında altgeçit inşaatı başladı!

Yolcu aktarma ve alt geçit tüneli inşaatı nedeniyle Karadeniz Mahallesi ile Mescid-i Selam durakları arasındaki tramvay seferleri, 20 Ağustos saat 23.00'ten itibaren 11 saat yapılamayacak. Bu sürede yolcular İETT otobüsleriyle taşınacak.

Gaziantep'teki tramvay durakları tamamlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor.

Gaziantep'te tramvay durakları uzatılacak!

Mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmalarına başladı. 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren GAR-GAÜN arasında tramvay hizmetinin geçici süreyle hizmet verilmeyecek.

Gaziantep'teki iki tramvay hattı birleşiyor!

Kentteki en önemli sorunlardan trafik sıkıntısını en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tramvay duraklarındaki yolcu yoğunluğunu azaltmak için iki tramvayı birleştirme kararı aldı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için düğmeye basıldı!

10 kilometre uzunluğundaki Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi için bakanlığa başvuru yapıldı. 14 istasyonun belirlendiği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi, Eminönü otobüs duraklarının hemen yanından başlayacak. İşte detaylar...

İzmir'de tramvay güzergahı değişiyor mu?

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları başta olmak üzere gelen öneri ve eleştirilerin ardından 13 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar arası tramvay güzergahında sürpriz bir değişiklik yapacak...

İbrahim Karaosmanoğlu: Kocaeli'nin tramvay hayalini gerçekleştiriyoruz!

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan ve kent gündeminde 10 yıldır yer tutan tramvay projesinde somut adımlar atılmaya başlandı. Tramvayın modeline, rengine, şekline ve nihayetinde güzergâhına da karar verildi.

Üçkuyular-Halkapınar tramvay güzergahında değişiklik!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları başta olmak üzere gelen öneri ve eleştirilerin ardından 13 kilometrelik Üçkuyular - Halkapınar arası tramvay güzergahında sürpriz bir değişiklik yapacak.

İzmir tramvay güzergahında değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları başta olmak üzere gelen öneri ve eleştirilerin ardından 13 kilometrelik Üçkuyular - Halkapınar arası tramvay güzergahında sürpriz bir değişiklik yapacak

Kocaeli Tramvay deposu için proje çizim ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından Tramvay Depo Sahası ve Atölye Binası Avan ve Uygulama Projeleri Hazırlanması için hizmet alım ihalesi yapıldı.

Kocaeli tramvayı için ilk kazma 2015 Nisan'da vurulacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında kenti raylı sistemle buluşturacak olan tramvay projesinin geçeceği güzergahı ve de istasyonlarını açıkladı.

gaziantepteki tramvay durakları ne zaman tamamlanacak Haberi

gaziantepteki tramvay durakları ne zaman tamamlanacak


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor. Tramvayları dizili olarak çalıştırılabilmek için mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmaları devam ediyor.


İlk etapta GAÜN–Akkent hattında (Karataş) istasyonların uzatımını yapan Büyükşehir Belediyesi, diğer etaplarda Mavikent–Rasafyolu, Kadıdeğirmeni, Gazimuhtarpaşa ve şehir merkezindeki durakların uzatmalarını yapıyor.


Okulların tatil olması, sınavların tamamlanması ve ramazan ayının bitimine müteakip başlatılan çalışmalar, GAR–GAÜN arasında bulunan istasyonlarda ikinci araca uygun olarak uzatma inşaatı yapılıyor.


Tramvayların ve yolcuların iş ile can güvenliği, açısından 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren GAR-GAÜN arasında tramvay hizmetinin geçici süreyle hizmet veremediğini hatırlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışma yapılan tramvay güzergâhında belediye otobüslerinin hizmet verdiğini...