20 / 05 / 2024

Gaziantepten tarihi kazılara destek

Gaziantepten tarihi kazılara destek

Gaziantep ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılar sonucunda bölgenin tarihinin Paleolitik döneme kadar gittiği belirlendi. Bölgedeki en eski yerleşim yeri olan Dülük Antik Kenti'nin ortaya çıkarılması çalışmaları sürüyor.

Yabancılara konut satışında tarihi zirve görüldü! Her 4 konuttan birini Ruslar aldı!

Yabancılara konut satışında resmen tarihi zirve görüldü. 2022 yılında yabancıya satış bir önceki yıla göre yüzde 15.2 arttı ve 67 bin 490’a çıktı. Aktarılan detaylara göre, yabancıya satılan her 4 konuttan birini Ruslar aldı.

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması mecliste!

Ankara Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Tarihi binaların yakınında yapılaşma olmamalı!

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye'deki tarihi yapılara çevirdi. Uzmanlar, Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

Ahlat'taki tarihi yapılar karekod ile tanıtılacak!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.

Konutta yabancılara satışta tarihi rekor!

Kur artışı, yabancılar ve gurbetçiler için Türkiye’yi cazip hale getirince konutta yabancılara satışta tarihi rekor kırıldı...

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kaçak kazılar ve alınan tedbirler meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarihi alanlardaki kaçak kazılara ve önlenmesi için alınan tedbirlere ilişkin 3 soru hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Şehzadeler'de tarihi yapılara takılan okul projesi kabul edildi!

Şehzadeler'de bulunan Şehitler Ortaokulu'na yapılacak yeni bina ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı.

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Gaziantepten tarihi kazılara destek Haberi

Gaziantepten tarihi kazılara destek

Bölgedeki en eski yerleşim yeri olan Dülük Antik Kenti'nin ortaya çıkarılması Almanya'nın Münster Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engelbert VVinter başkanlığında kazı çalışmaları sürdürülürken, büyükşehir belediyesi de antik kentin çevre düzenleme projesini yürütüyor. Proje kapsamında antik kente yol, kaldırım, aydınlatma, bilgilendirme ve yönlendirme tabelaları, oturma grupları, gezi güzergahı, tuvalet, otopark, peyzaj çalışmaları yapılarak, merkez turizme kazandırılacak. 



TARİHİ HEYKEL ATÖLYESİ UNESCO ADAY LİSTESİNDE 


Büyükşehir Belediyesi, İslahiye ilçesinin 10 kilometre doğusundaki Karasu Çayı kıyısında milattan önce 4 bin yıllarında kurulan ve Anadolu'da Hattuşa'dan sonra en görkemli şehirlerden birisi olan Tilmen Höyük'ün turizme kazandırılması için de çevre düzenleme projesi hazırladı. 



Kentin önemli turizm merkezlerinden olan ve İslahiye ilçesine bağlı Yesemek köyü Karatepe mevkisinde yaklaşık 100 dönümlük alanda taslaklar halinde 300'den fazla bazalttan yapılmış heykel ve kabartmanın bulunduğu...