16 / 05 / 2024

gaziemir zeytinlik eylem

gaziemir zeytinlik eylem

İzmir Gaziemir'de son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanı imara açıldı. Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanın imara açılması üzerine yürüyüş yaptı..

Gaziemir'de imara açılan zeytinlikler için eylem yapıldı!

İzmir Gaziemir'de son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanı imara açıldı. Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanın imara açılması üzerine yürüyüş yaptı..

Gaziemir'de imar isyanı!

Gaziemir'de 210 hektar zeytinlik alanın bakanlık tarafından imar açılması ve ormanlık alandaki taş ocaklarının yarattığı çevre katliamına Gaziemir Çevre Platformu dur diyecek. İşte bölgedeki gelişmeler...

Vezirköprü turizmi için 2 yıllık eylem planı hazırlanıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü ilçe turizminin canlandırılması ve geliştirilmesi için çalışma başlattıklarını ve hazırlayacakları 2 yıllık eylem planını vakit kaybetmeden hayata geçireceklerini açıkladı...

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planı hazırlanıyor!

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planının hazırlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş arasında 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Ankara’da bir protokol imzalandı.

Koç İnşaat Gaziemir'de otel inşa edecek!

Koç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Koç Gaziemir'de benzersiz bir konaklama, eğlence ve toplantı imkanı sunacaklarını belirterek “Otel mimarisi ve hizmet anlayışı sayesinde misafirlerimize kendi evlerinde konaklıyormuş hissi vereceğiz” dedi

Avukat Kadir Kurtuluş: Eylem planıyla ilk evini alacak olanlara teşvik mi geliyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı.

Sakız Eylem Planı kapsamında 96 bin sakız fidanı yetiştirilecek!

Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye'yi sakız ağacı yetiştiriciliğinde güçlendirmek ve dünyada söz sahibi yapmak için 2014 yılında başlattığı ve 5 yıl sürecek Sakız Eylem Planı çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Sabuncubeli işçileri eylem yaptı!

İzmir Manisa karayolu Sabuncubeli tüneli inşaatının bir süre önce durmasıyla işlerine son verilen 175 işçi, 3 aylık maaşlarıyla tazminatlarının ödenmediğini öne sürüp Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Koç İnşaat Gaziemir Otel projesi 2015 yılında teslim edilecek!

36 yıllık geçmişiyle gayrimenkul sektöründe faaliyetlerini başarı ile sürdüren KOÇ İNŞAAT, Mia Residence ve Doğa Park projelerinin ardından İzmir'in değer kazanan yaşam ve iş merkezi Gaziemir'de benzersiz bir otel projesine imza atıyor.

Sabuncubeli Tüneli işçileri eylem yaptı!

Sabuncubeli Tüneli’ndeki çalışmalar, inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntıları nedeniyle bir süre önce durmuştu. İşten çıkarılan 175 işçi ödenmeyen ücret ve tazminatlarını almak için eylem yaptı.

Gaziemir Fuar İzmir inşaat çalışmaları devam ediyor!

Kentin kanaat önderlerinden oluşan İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Kurulu üyeleri, İzmir fuarcılığına yeni bir boyut kazandıracak Gaziemir’deki Fuar İzmir şantiye alanını ziyaret etti.

TMMOB üyeleri Torba Yasa için eylem yaptı!

Ankara’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, TMMOB Yasası'nda da değişiklikler içeren yeni bir torba yasa tasarısı hazırlığı yapıldığı gerekçesiyle meşaleli eylem yaptı.

Gaziemir Fuar Kompleksi'nin 25 Mart'a yetişmesi planlanıyor!

Gaziemir’de inşaatı hızla devam eden Fuar İzmir’i gezen İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyeleri, hayran kaldıkları projenin “İzmir’i uçuracağı” fikrinde birleşti. Fuar alanının 25 Mart'a yetiştirilmesi planlanıyor.

gaziemir zeytinlik eylem Haberi

gaziemir zeytinlik eylem

Taş ocağı ile doğası katledilen Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanında imara açılması üzerine yürüyüş yaptı.


Yüzde 65’i orman olan Gaziemir ilçesinin bağrına bıçak gibi saplanan iki taş ocağının yarattığı çevre katliamının ardından son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanının imara açılması halk tarafından yapılan piknikli eylemle protesto edildi. Eylemde “Cennetime dokunma. İzmir’in oksijen deposu olan bu ormanları rahat bırak’ mesajı verildi.


Gaziemir Çevre Platformunun çağrısıyla Gaziemir Meydanında toplanan halk  Çatalkaya Piknik Alanına yürüdü.


Vatandaşlar eşofmanlarıyla, sporcular formalarıyla gelirken, halk getirdiği yiyeceklerle Çatalkaya ormanlarında piknik yaptı. Piknik sırasında çocuklar uçurtma uçururken, halk ormanlarına sahip çıkarak 'ağaçlarımıza dokundurtmayız' dedi. Alana kurulan platformdan yapılan konuşmalarla  çevre katliamına karşı başarı kazanana kadar mücadele edileceği vurgulandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ankara’da masa başında yaptığı imar...