17 / 05 / 2024

Gazprom ihraç

Gazprom ihraç

Rus doğalgazının en iyi müşterilerinden olan Türkiye'nin, bu ülkeden yaptığı ithalat artmaya devam ediyor.Yılın ilk yarısında Gazprom'un Avrupa'ya gaz ihracatı yüzde 2,5, Türkiye'ye ihracatı ise yüzde 9 arttı.

Bereket Varlık Kiralama 250 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama'nın 250 milyon Türk Lirası tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı tertip ihraç belgesi onaylandı...

KT Kira Sertifikaları 100 milyonluk kira sertifikası ihraç edecek!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama tarafından 100 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihraç edilecek...

Halk Varlık Kiralama tertip ihraç belgesi yayınlandı!

Halk Varlık Kiralama tarafından 2 milyar TL ihraç tavanı kapsamındaki kira sertifikası ihracına ilişkin onaylanmış tertip ihraç belgesi yayınlandı...

Ziraat Katılım 4 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 4 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilecek.

Hazine bugün 1.7 milyar liralık kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün tahvil ihalesi düzenleyecek ve kira sertifikası ihraç edecek.  1,7 milyar liralık kira sertifikası için talepler, bugün saat 14:00'e kadar alınacak. 

Hazine kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1,7 milyar liralık kira sertifikası ihraç edecek. Kira sertifikası ihracında talepler, yarın saat 14.00'e kadar yapılacak.

Bereket Varlık Kiralama 40 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama'nın 40 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı ihracına ilişkin tertip ihraç belgesi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı...

TF Varlık Kiralama 200 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

TF Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin tertip ihraç belgesi başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'nın tertip ihraç belgesi SPK tarafından onaylandı!

Bereket Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası tertip ihraç belgesi SPK onayı hakkında açıklama yaptı.

Bereket Varlık Kiralama 50 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Bereket Varlık Kiralama 50 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yaptı...

TF Varlık Kiralama 5 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihraç tavanı başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı...

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tertip ihraç belgesini yayınladı!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) tertip ihraç belgesi hakkında açıklama yaptı.

Bereket Varlık Kiralama'nın tertip ihraç belgesi onaylandı!

Bereket Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası tertip ihraç belgesi SPK onayı hakkında açıklama yaptı.

Gazprom ihraç Haberi

Gazprom ihraç

Enerji alanında ısınma ve elektrik ihtiyacını büyük oranda doğalgazdan karşılayan Türkiye, abone sayısındaki artış, konut ve sanayideki doğalgaz kullanım miktarının artması, su kaynaklarından üretilen elektrik miktarının düşmesi gibi nedenlerle daha fazla doğalgaz ithal etti.


Türkiye'nin artan doğalgaz ihtiyacı Rusya ile olan ticaretini de büyüttü. Türkiye, geçen yılın ilk 6 ayında Gazprom'dan 12,9 milyar metreküp doğalgaz ithal etti. Bu yılın aynı döneminde bu miktar 14,07 milyar metreküpe çıktı. Söz konusu dönemde ithalat miktarı 1,17 milyar metreküp artmış oldu. Bu, yılın ilk yarısında Rusya'dan yapılan doğalgaz ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışa karşılık geldi.


Aynı dönemde Gazprom'un Avrupa'ya olan doğalgaz ihracatındaki artış ise daha sınırlı oldu. Geçen yılın ilk yarısında Gazprom, Avrupa'ya 78,86 milyar metreküp doğalgaz ihraç ederken, bu yılın...