11 / 05 / 2024

Gazprom türkiye 63 milyar metreküplük boru hattı

Gazprom türkiye 63 milyar metreküplük boru hattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Akım projesiyle ilgili değerlendirmesinin ardından Gazprom'dan açıklama geldi. Firma, Türkiye'ye 63 milyar metreküp kapasitesinde yeni bir boru hattı inşa edecek.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

Türkiye'nin yüzde 63'ünü erkekler, yüzde 37'sini kadınlar parselledi!

Türkiye'deki 57 milyon 148 bin 995 bin parselden yüzde 63'ü erkeklerin, yüzde 37'si kadınların üzerine kayıtlı. 

Gazprom, Türk Akımı projesinin inşası için ilk izni aldı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını bildirdi. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, projenin uygulama safhasına geçilebileceğini belirtti.

Gazprom, Türkiye’de yatırım yapacak!

Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, Türk Akımı projesi doğrultusunda Türkiye'de doğalgaz çevirim santrali yatırımlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

Gazprom, Türk Akımı'nın yarısından vazgeçti!

Rus enerji devi Gazprom, Rusya'nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinde kapasiteyi 63 milyar metreküpten 32 milyar metreküpe çektiklerini açıkladı.

Türkiye ile Rusya, Türk Akımı'nın ilk ayağı için anlaştı!

Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmazlık çözüldü... Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesinin ilk ayağının inşasında Ankara ile anlaştıklarını açıkladı.

Gazprom'dan Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatı açıklaması!

Alexei Miller, yeni hat üzerinden Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlamasının planlandığını belirtti.Alexei Miller, yeni hat üzerinden Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlamasının planlandığını belirtti.

Türkiye'ye ucuz doğalgaz müjdesi!

Rusya'dan Türkiye'ye yeni doğalgaz boru hattı projesi hakkında değerlendirmede bulunan GAZPROM Kontrat Yapılandırması ve Fiyatlandırma Direktörü Sergei Komlev, "Bence bu çok gerçekleştirilebilir bir proje" dedi

Türkiye'ye yeni boru hattı mı kurulacak?

GAZPROM Resmi Sözcüsü Sergey Kupriyanov, şirketin Türkiye'ye boru hattı inşaatı için "Gazprom Russkaya" adlı işletme kurduğunu bildirdi.

Gazprom Türkiye hattı için şirket kuracak!

Gazprom Türkiye hattı için şirket kuracak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta Ankara'ya ziyareti sırasında Türkiye üzerinden yeni bir doğalgaz hattı kurulacağı açıklaması yapılmıştı.

Gazprom, Türkiye'ye boru hattı inşaatı için şirket kuruyor!

Gazprom Resmi Sözcüsü Sergey Kupriyanov, şirketin Türkiye'ye boru hattı inşaatı için Gazprom Russkaya adlı işletme kurduğunu bildirdi. Kupriyanov, Gazprom Russkaya'nın St. Petersburg'da kayıtlı olacağını açıkladı.

Fitch: Güney Akım projesi Türkiye için pozitif!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotasıyla yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini, bunun Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu vurguladı.

Gazprom türkiye 63 milyar metreküplük boru hattı Haberi

Gazprom türkiye 63 milyar metreküplük boru hattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Akım projesiyle ilgili değerlendirmesinin ardından Gazprom'dan açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyareti sırasında ülkesinin mevcut koşullar altında Güney Akım projesini yürütme çabasına devam etmeyeceğini açıklamasının ardından Güney Akım projesinin sona erdiğini belirten Gazprom CEO'su Aleksey Miller, "Gazprom Türkiye'ye, 14 milyar metreküpü Ukrayna'dan transit gazın yerine geçmek üzere, 63 milyar metreküp kapasitesinde yeni bir boru hattı inşa edecek. Türkiye'ye gidecek yeni boru hattı Yunanistan sınırında oluşturulacak ticaret merkezine yaklaşık 50 milyar metreküp doğalgaz getirilmesine olanak sağlayacak" dedi. Boru hattının başlangıcının daha önce Güney Akım için planlanan Russkaya Kompresör İstasyonu olacağını söyleyen Miller "Gazprom, Türkiye'ye yönelik boru hattı için Rusya'da yeni bir hukuki teşekkül oluşturacak" diye...