05 / 05 / 2024

Gazze Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi nerede

Gazze Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi nerede

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri karşılamaya hazır...

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.

Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazzelileri karşılamaya hazır!

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri karşılamaya hazır...

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Türkiye, Gazze'de yıkılan 9 camiyi yeniden inşa etti!

İsrail saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki camilerin yapımı için harekete geçen Türkiye Diyanet Vakfınca 9 caminin yeniden inşası gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi 2017'de açılacak!

TİKA tarafından Gazze'de yapılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, gelecek yıl hizmet vermeye başlayacak.

İsrail'den Türkiye’nin Gazze’deki projelerine onay!

İsrail, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik 3 projesini onaylarken, Gazze’ye doğalgaz boru hattı bağlanmasını da içeren teklif için de prensip kararı aldı.

Gazze'yi Türkler mi imar ediyor?

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ""Gazze'ye bombalar yağdığında harabeye dönen mabetlerin üzerinde şu levhayı görmüştüm, 'İşgalciler, harabeye çevirir fakat Türkiye gelir tamir eder, imar eder' bunu gördüğüm de gözlerim yaşarmıştı. " dedi.

Filistin Türkiye'den çimento ithal ediyor!

Filistin'in, inşaat sektöründeki ihtiyacı karşılamak için Türkiye ve Mısır'dan çimento ithal ettiği bildirildi.

Yıkılan Gazze camilerini Türkiye Diyanet Vakfı yeniden inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, "Vakfımız bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yapmıştır. 2 milyar lira tutarında cami projesi hayata geçirilmiştir" dedi.

Türkiye Gazze'deki 9 camiyi onaracak!

İsrail ablukası altındaki Gazze'nin yeniden imarı için en fazla destek veren ülkelerden biri olan Türkiye'nin, tahrip edilen bazı camilerin onarımı için çalışmalara başlayacağı bildirildi.

Gazze Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi nerede Haberi

Gazze Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi nerede

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri bekliyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nde, bölgeye yeni giriş yapanlar ile doğrudan özel bakım ve takibe ihtiyacı olan farklı hastaların karşılaması için yapılan hazırlıklar tamamlandı." şeklinde konuştu.

Karantina süresinin sonuna kadar kalacak olan misafirlere hizmet sağlamak için Sağlık Bakanlığının hasteneye sağlık, idari ve teknik personel takviyesi yaptığını belirten Kudra, karantinanın 21 gün süreceğini, ilgili makamların takdiriyle sürenin uzatılabileceğini belirtti.

Kudra, hastanede 180 yatak yer aldığını ihtiyaç durumunda mevcut kapasitenin artırabileceğini dile getirdi.

Diğer bir yandan Gazze'deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, bölgeye yeni giriş yapanların karantina sürecine ilişkin yapılan düzenlemeleri incelemek...