27 / 04 / 2024

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Türkiye Batı Şeria'daki OSB inşalarına destek verecek!

Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına destek sağlayacağını dile getirdi.



Türkiye işgal altında bulunan Batı Şeria'da kurulacak OSB için destek sağlayacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Filistin Ekonomi Bakanı Halid el-Useyli, Türkiye'nin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulmasına desteğinin Filistin'in İsrail’e bağımlılığını azaltma noktasında önemli bir adım olduğunu belirtti.

Batı Şeria’daki Cenin kent merkezinin yaklaşık 3 kilometre kuzeyinde 1100 dönüm arazi üzerine Türkiye, ABD ve AB’nin sağladığı finans desteğiyle inşa edilecek OSB'nin içinde gıda ve tekstil fabrikaları yer alacak, ayrıca burada araba montajı da yapılacak.

Türkiye Batı Şeria daki OSB inşalarına destek verecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Şubat'ta yayımladığı kararnameyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Filistin'de OSB kurmasına izin vermişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre, TOBB'un iştiraki olan TOBB BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri AŞ, Filistin'in Cenin kentinde OSB kurabilecek. Bu çerçevede Cenin’deki OSB’nin işletmesinde TOBB BİS önemli rol olacak.

TOBB, Filistin'de organize sanayi bölgesi kuracak!


Geri Dön