05 / 05 / 2024

gazze İnsana Layık Ev projesi

gazze İnsana Layık Ev projesi

Türk Kızılay ve Gazze Destek Derneğinin yürüttüğü ortak projeyle 12 aile, onarılarak yenilenen konutlarına kavuştu.

Altının 2 katı! ''Krallara layık tek metal'' olarak biliniyordu! Türkiye şimdi peşine düştü

Altın ve gümüş derken Türkiye şimdi de platin toplamaya başladı. Platin fiyatları rekor kırarken Türkiye platinin peşine düştü. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne büyük ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü, Dubai'de International Road Federation tarafından düzenlenen ödül töreninde  'Proje Finansmanı' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Çağlayık İnşaat Metal Kimya Nakliye Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çağlayık İnşaat Metal Kimya Nakliye Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Tenekeci tarafından kuruldu.

Gazze'de İnsana Layık Ev projesiyle 12 evin tadilatı yapıldı!

Türk Kızılay ve Gazze Destek Derneğinin yürüttüğü ortak projeyle 12 aile, onarılarak yenilenen konutlarına kavuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Attığımız her adımla İstanbul'a layık olmaya çalışıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde de havalimanından şehir hastanelerine, köprü ve tünellerden yollara, konut ve ticari alan altyapısından çevre ve kültür yatırımlarına kadar attıkları her adımla İstanbul'a layık olmaya çalıştıklarını belirterek, şu şekilde konuştu:

Koronavirüs Gazze'de inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, koronavirüs sebebiyle oluşan krize ilişkin, "Kriz büyük ve işçiler, fabrikalar ile turizm ve inşaat sektörleri üzerindeki etkileri gerçekten çok tehlikeli" dedi...

Treso İç Mimarlık imzası taşıyan Villa No7 ödüle layık görüldü!

Treso İç Mimarlık tarafından tasarlanan Villa No7 projesi, “European Property Awards 2019-2020” kapsamında “Interior Design Private Residence” kategorisinde ödüle layık görüldü...

Emine Erdoğan: Salda Gölü'nü layıkıyla koruyacağız!

Emine Erdoğan, Salda Gölü ziyaretinin ardından izlenimlerini sosyal medyadan paylaştı. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın da işbirliği ile inşallah Salda Gölü'nü layıkıyla koruyacağız" dedi...

Ersen Gürel'e Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü!

İzmir Konak Meydan Düzenlemelerinin mimarı Ersen Gürsel, 2019 yılı ‘Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’ne layık görüldü.

Ebubekir Taşyürek: Kartal gayrimenkul rantına layık değil!

Kartal’a hak ettiği hizmeti vermek için çalıştığını söyleyen Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, ''Kartal gayrimenkul rantına değil, tüm canlıların güven içinde yaşadığı huzura layık bir ilçedir'' diye konuştu.

Gazze'de yıkım protestosu!

İsrail'in Gazze'de düzenliği saldırılar büyük yıkımlara neden oldu. Bazı binalar tamamen yıkılırken, bazıları ise büyük hasar gördü. İsrail'in El Aksa kanalını vurmasına tepki gösteren basın mensupları, binanın enkazında gösteri düzenledi.

AKM projesine iki kıtadan iki ödül!

Bu hafta başında World Architecture Festival - WAFX 2018’de “Kültürel Kimlik” dalında ödül kazanan Atatürk Kültür Merkezi projesi, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın 15. kez katıldığı Cityscape Global Ödülleri'nde de büyük ödüle layık görüldü.

gazze İnsana Layık Ev projesi Haberi

gazze İnsana Layık Ev projesi

Abluka altında olan Gazze Şeridi’nde Türk Kızılay ile Gazze Destek Derneğinin (GDD) ortaklaşa yürüttüğü "İnsana Layık Ev" projesiyle tadilatı gerçekleştirilen 12 ev, sahiplerine teslim edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah şehrinde yaşayan 5 kişilik Suveyid ailesinin tek göz odalı, çatısı tenekeden derme çatma evi, "İnsana Layık Ev" projesiyle 3 odalı yaşanabilir bir yer durumunu aldı.

Yeni yuvasına yerleşen 42 yaşındaki Meyyade Suveyid, mutluluğunu “Böyle bir eve sahip olmak bizim için bir hayaldi.” sözleriyle dile getirdi.

Suveyid, tek odada 5 kişinin yaşadığı zamanlarda çektiği sıkıntıları şu sözlerle anlattı:

“Kışın çatıdan yağmur akar, gece çocuklar uyurken ıslanmasın diye yataklarının yerlerini değiştirirdim. Sağanak olur da çocuklar boğulur diye yaşadığım endişeden kış geceleri uyuyamazdım. Elbiseler gibi mobilyaların da hepsi ıslanırdı. Yaz...