29 / 04 / 2024

Ersen Gürel'e Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü!

Ersen Gürel'e Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü!

İzmir Konak Meydan Düzenlemelerinin mimarı Ersen Gürsel, 2019 yılı ‘Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’ne layık görüldü.



Paris Mimarlık ve Miras Merkezi ile Uluslararası Bilim Komitesi tarafından sürdürülen program kapsamında her yıl, sürdürülebilir gelişmeleri destekleyen, toplum yararı ilkesine bağlı  ve katılımcı mimarlık anlayışını küresel ölçekte tanıtan 5 mimar ödüllendiriliyor.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, İzmir’in en görkemli tasarımlarından, Konak Meydan Düzenlemelerini geliştiriren Türk Mimar Ersen Gürel,‘Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.

Bauhaus’un 100. Yılı anısına 2019’da “Mimarlığın toplum hizmetinde bilim, sanat ve zanaat olduğu” olgusu vurgulanan ödül programı ilkelerinde; ‘dayanıklılık’, ‘esneklik’, ‘ekonomik, teknik ve ekolojik uygunluk’, ‘sosyal ve kültürel bağlam’ ile toplumsal sorunlar, eşitlik ve hak mücadele süreçleri öncelikli başlıklar olarak görülüyor.

Bu bağlamda jüri üyeleri; öncü yaklaşımları ve üstün başarılı çalışmaları ile meslek yaşamı boyunca bağlam ve toplum temelli tasarım anlayışını sürdüren Ersen Gürsel’i ödüle layık gördü. Ayrıca, Gürsel, 2014 yılında Mimar Sinan Büyük Ödülü’nü almıştı.

 


Geri Dön