30 / 04 / 2024

Ersen Gürsel'e 2019 Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü!

Ersen Gürsel'e 2019 Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü!

İzmir’deki Konak Meydanı düzenlemelerinde mimarlık yapan Ersen Gürsel, 2019 yılı Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.



İzmir’in Konak Meydanı'ndaki düzenlemelere imza atan Türk mimar Ersen Gürsel, ‘Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu. CNN Türk'te yer alan habere göre; Paris Mimarlık ve Miras Merkezi ile Uluslararası Bilim Komitesi tarafından hayata geçirilen program kapsamında her yıl, sürdürülebilir gelişmelere destek veren toplum yararı ilkesini benimseyen ve katılımcı mimarlık anlayışını küresel ölçekte tanıtan 5 mimar ödüllendiriliyor. Ödül programı ilkelerinde; ‘dayanıklılık’, ‘esneklik’, ‘ekonomik, teknik ve ekolojik uygunluk’, ‘sosyal ve kültürel bağlam’ ile toplumsal sorunlar, eşitlik ve hak mücadele süreçleri öncelikli başlıklar arasında yer alıyor.

Jüri üyeleri; öncü yaklaşımları ve üstün başarılı çalışmaları ile meslek yaşamı boyunca bağlam ve toplum temelli tasarım anlayışına devam eden Ersen Gürsel’i ödüle layık gördü. Gürsel, 2014 yılında Mimar Sinan Büyük Ödülü’nün sahibi olmuştu.


Geri Dön