17 / 05 / 2024

Konak Meydanı mimarı

Konak Meydanı mimarı

İzmir’deki Konak Meydanı düzenlemelerinde mimarlık yapan Ersen Gürsel, 2019 yılı Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde usulsüzlükleri şikayet eden mühendise sürgün!

Balıkçılar Meydanı projesindeki usulsüzleri şikayet eden mimar Seyhan Çetin şeflikten mühendisliğe düşürüldü. 

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

Abdül Batur: Eskiyen Konak’ı yenilemeye geldim!

Konak Başkan Abdül Batur, "İlçenin röntgenini çektik. İzmir’in kalbi Konak’ın yıprandığını, eskidiğini gördük. Bir mimar olarak da şimdi yenilemeye geldim" diye konuştu...

Ersen Gürel'e Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü!

İzmir Konak Meydan Düzenlemelerinin mimarı Ersen Gürsel, 2019 yılı ‘Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’ne layık görüldü.

Ersen Gürsel'e 2019 Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü!

İzmir’deki Konak Meydanı düzenlemelerinde mimarlık yapan Ersen Gürsel, 2019 yılı Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.

Konak Tramvayı'nda çalışmalar sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı’nda ray döşeme sırası Sait Altınordu Meydanı’na geldi.

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

Çalışmalarını son sürat sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için Tarihi Havagazı Fabrikası ile Vahap Özaltay Meydanı arasında ray döşeme çalışmalarına başlayacak

İzmir Konak Tramvayı çalışmalarında son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı'nda da çalışmalarını hızlandırdı. Şair Eşref Bulvarı'nda ikinci etap tamamlandı ve Lozan Meydanı'nı kapsayan 3. ve 4. etaplarının çalışmaları Perşembe günü başlıyor.

Basmane Polis Merkezi restore edilecek!

İzmir'de, Konak Meydanı'ndan başlayıp Basmane'ye kadar uzanan Anafartalar Caddesi'nin üzerindeki üç polis merkezinden biri kapandı, diğerinin yeri değişti, Basmane Polis Merkezi ise restorasyon çalışmaları sebebiyle boşaltıldı.

Ersen Gürsel: İzmir'deki tramvay projesi Konak'ta bitmeli!

Büyükşehir’in yap-boza çevirdiği tramvay projesine, ödüllü mimar Ersen Gürsel’den uyarı geldi. Tramvay hattının Konak’ta bitmesi gerektiğini ifade eden Gürsel, “Hat devam ederse hata olur” dedi.

Konak Meydanı mimarı Haberi

Konak Meydanı mimarı

İzmir’in Konak Meydanı'ndaki düzenlemelere imza atan Türk mimar Ersen Gürsel, ‘Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu. CNN Türk'te yer alan habere göre; Paris Mimarlık ve Miras Merkezi ile Uluslararası Bilim Komitesi tarafından hayata geçirilen program kapsamında her yıl, sürdürülebilir gelişmelere destek veren toplum yararı ilkesini benimseyen ve katılımcı mimarlık anlayışını küresel ölçekte tanıtan 5 mimar ödüllendiriliyor. Ödül programı ilkelerinde; ‘dayanıklılık’, ‘esneklik’, ‘ekonomik, teknik ve ekolojik uygunluk’, ‘sosyal ve kültürel bağlam’ ile toplumsal sorunlar, eşitlik ve hak mücadele süreçleri öncelikli başlıklar arasında yer alıyor.

Jüri üyeleri; öncü yaklaşımları ve üstün başarılı çalışmaları ile meslek yaşamı boyunca bağlam ve toplum temelli tasarım anlayışına devam eden Ersen Gürsel’i ödüle layık gördü. Gürsel, 2014 yılında Mimar Sinan Büyük Ödülü’nün sahibi...