03 / 05 / 2024

Gebze Eskihisar sit kararı

Gebze Eskihisar sit kararı

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde sit alanı statüsü kaldırılan alanlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gebze Eskihisar'da sit alanı olan alanlar TBMM'de!

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde sit alanı statüsü kaldırılan alanlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Macera Parkı Gebze'yi cazibe merkezi yapacak!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Eskihisar’a yapımı son aşamasına gelen Macera Aksiyon Parkı’ndaki çalışmalarda incelemede bulundu.

Gebze Macera ve Aksiyon Parkı'nda son aşamaya gelindi!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Eskihisar’ı cazibe merkezi haline getirecek olan ve yapımı son aşamaya gelen “Macera ve Aksiyon Parkı'nı inceledi.

Gebze Macera Parkı'nda son durum!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in en prestijli projelerinin başında gelen ve çalışmaların hız kesmeden sürdüğü Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı’nda; 510 metre uzunluğundaki dağ kızağı parkurunda rayların montajı işlemlerine başlandı

Gebze Macera Parkı'na tam not!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile birlikte Eskihisar’daki Macera ve Aksiyon Parkı projesinde incelemelerde bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, ‘macera’ya tam not verdi

Gebze, Eskihisar Macera Parkı'yla cazibe merkezi olacak!

Dağ kızağı ön hazırlık çalışmalarının tamamlandığı Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı’nda incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Macera Aksiyon Parkı Eskihisar’ı bir cazibe merkezi haline getirecek." dedi

Gebze Hisar Konakları'nda 250 bin liraya 3 oda 1 salon daire!

Kocaeli Gebze-Eskihisar'da yükselen Hisar Konakları projesinde 3 oda 1 salon dairelerin fiyatları 250 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede yüzde 30 peşinatla ev sahibi olma imkanı sunuyor.

Eskihisar’dan D-100’e yeni yol!

Kocaeli Büyükşehir, Gebze’ye yeni bir alternatif ulaşım güzergahı oluşturdu. Gebze Dr. Zeki Acar Caddesi ve Eskihisar Caddesi’nde yapılan çalışmalarla TÜBİTAK ve Eskihisar arasında Dr. Zeki Acar Caddesi’ne bağlanan yeni bir yol oluşturuldu.

Kocaeli Eskihisar Macera Parkı çalışmalarında son durum!

Çalışmaların hızla devam ettiği Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı Projesi’nde incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, projenin Ramazan bayramla birlikte hizmete açmak istediklerini söyledi.

Kocaeli Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi restore edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Eskihisar'daki Osman Hamdi Bey kayıkhanesinin restorasyonu tamamlandı. Kayıkhane restorasyonun ardından kültürel ve sosyal amaçlı kullanılacak.

Gebze’den Eskihisar’a alternatif yol!

Kocaeli D-100 Karayolu’ndan 1802 Sokak üzerinden devam eden Dr. Zeki Acar Caddesi, Yüksek Hızlı Tren hattı üzerinden köprüyle Eskihisar Caddesi’ne bağlanıyor.

Gebze’de trafiği rahatlatacak çalışma sürüyor!

Gebze’de Dr. Zeki Acar ile Eskihisar caddelerinin bağlantı yolu yapımı devam ediyor. Büyükşehir tarafından yapılan proje kapsamında 2 gidiş 2 geliş olarak yol yapımı gerçekleştiriliyor.

Gebze Roz Otel bugün hizmete açılıyor!

Gebze Eskihisar'da mutfağından resepsiyonuna kadar müşteri memnuniyetini hedef alan Roz Otel ve Restoran bugün günü kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Gebze Eskihisar sit kararı Haberi

Gebze Eskihisar sit kararı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'nde sit alanı statüsü kaldırılan alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tükkan, ''Kocaeli'nin Gebze İlçesi Eskihisar Mahallesi tarihi geçmişi ve sahip olduğu doğal imkanları ile koruma altında olan bir yerleşim yeridir. Köyün idari alanı 17 bin dönümdür. Bunun 2 bin dönümü yerleşim alanıdır. Köyde sit alanları geniş yer kaplamasına rağmen kimi uygulamalar ile sit alanları imara açılmaktadır'' diye konuştu. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1- Eskihisar Mahllesi'nde kaldırılan sit alanlarının yıllara göre toplam yüzölçümü ne kadardır?
2- Sit alanı olmasına rağmen Eskihisar 102 ada 25 parselde bulunan alanda sit alanı korunması kaldırılıp imara açılmıştır. Alanda 12 adet villa...