06 / 05 / 2024

gebze sanayi

gebze sanayi

Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10'unun faaliyet gösterdiği Gebze, ekonomik başarıların yanı sıra bilim ve teknoloji alanında önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Gebze, ülkeye sağladığı katma değeri de artırıyor...

Gebze Özalp Turizm Taşımacılık Otomotiv Petrol İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gebze Özalp Turizm Taşımacılık Otomotiv Petrol İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Şahvan Çakar tarafından kuruldu.

Gebze Özbekistan’a ikinci OSB’yi kuracak!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), OSB yatırımlarını hızlandırdı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 5 milyon metrekare alana sanayi bölgesi kuran GOSB, 150 milyon dolara mal olacak yatırımın ilk etabı tamamladı.

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

Kocaeli'de inşaatına başlanılması planlanan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

ENKA İnşaat'ın Adapazarı ve Gebze doğal gaz santrallerinde üretim durdu!

ENKA İnşaat ve Sanayi'nin Adapazarı ve Gebze doğal gaz kombine çevrim elektrik santrallerinin EÜAŞ ile olan Elektrik Satış Sözleşmesi'nin sonlanmasının ardından üretim durdu...

Gebze-Darıca Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil Metro Hattı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi...

Gebze'de 21.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli Gebze'de yer alan sanayi imarlı arsa satışa sunuluyor. İhale 10 Nisan'da gerçekleşecek..

Gebze'de 9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Güzeller Mahallesi'nde yer alan Üç Katlı İdari Bina, Üç Katlı Betonarme Üretim Binası Ve Küçük Sanayi Alanı nitelikli ana taşınmaz 9 milyon TL'ye icradan satılıyor. 

Smart Energy, Gebze OSB'de fabrika kuracak!

Türk solar şirketi Smart Energy Group ve Çinli Phono Solar Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 1200 MW kapasiteli güneş paneli fabrikası inşa edilecek. Yatırım için arsa arazi sorunu olmadığı açıklandı.

Gebze Denizli Göleti'nin gövdesi yükseltilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesindeki organize sanayi bölgeleri ile üst kesimlerinde yer alan mahallelerin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını karşılamak için kullandığı Denizli göleti gövdesinin yükseltilmesi için çalışmalara başladı.

Gebze Bilişim Vadisi için çalışmalar sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor. Bilişim Vadisinde dünyaca ünlü firmalar, yerli ve yabancı dev şirketler yer alacak." dedi.

Reysaş GYO Gebze'de 5.5 milyon TL'lik ihale kazandı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli Gebze'de 7 bin 172 metrekarelik yüzde 80 sanayi imarlı gayrimenkul için 5 milyon 555 bin TL+KDV teklif verdi. İhale Reysaş GYO'nun lehine sonuçlandı.

Reysaş Gebze'deki gayrimenkul ihalesini 5.5 milyon TL teklifle kazandı!

Kocaeli İli Gebze İlçesi'ndeki 7 bin 172,80 metrekarelik yüzde 80 sanayi imarlı gayrimenkule Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 5 milyon 555 bin TL+KDV teklif verdi ve bu teklifle ihaleyi kazanan firma oldu.

gebze sanayi Haberi

gebze sanayi
Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10'unun faaliyet gösterdiği Gebze, ekonomik başarıların yanı sıra bilim ve teknoloji alanında önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. ABD'deki Silikon Vadisi'nin bir benzerinin Muallimköy'de kurulması planlanırken, tesisle birlikte teknoloji ve sanayinin bütünleşmesi hedefleniyor. Gebze Bölge Temsilcisi Geçimini 1960'lı yıllara kadar tarıma dayalı ekonomiyle karşılayan Gebze, günümüzde önemli bir sanayi bölgesi haline gelmiş durumda. 700 bine ulasan nüfusu, coğrafi konumu, sınırlan içinde yer alan organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren 500 firması, serbest bölgeleri, teknoparklan ve limanlan ile Gebze, her geçen yıl artan ivme ile ülkeye sağladığı katma değeri de artırıyor.
Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10'unun faaliyet gösterdiği Gebze, bünyesinde barındırdığı 10'dan fazla OSB'si ve 2 bin 300 adet orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşuyla üretimin ve sanayinin...