06 / 05 / 2024

gebze teknoloji

gebze teknoloji

Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10'unun faaliyet gösterdiği Gebze, ekonomik başarıların yanı sıra bilim ve teknoloji alanında önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Gebze, ülkeye sağladığı katma değeri de artırıyor...

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

BM Teknoloji Bankası yarın Gebze'de açılıyor!

En Az Gelişmiş Ülkelerin (EAGÜ) teknoloji açığını kapatarak dönüşümlerini hızlandırması beklenen Teknoloji Bankasının resmi açılış töreni yarın Gebze'de gerçeklecek...

İki üniversite için bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi!

Bazı alanlar Gebze Teknik Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi için teknoloji geliştirme bölgesi olarak ilan edildi..

Gebze Bilişim Vadisi için çalışmalar sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor. Bilişim Vadisinde dünyaca ünlü firmalar, yerli ve yabancı dev şirketler yer alacak." dedi.

Gebze Plastikçiler OSB'nin yeni yönetim binası açıldı!

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nin İnönü Mahallesi Balçık Yolu üzerinde bulunan yeni yönetim merkezi binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı...

Siemens Gebze'de tramvay fabrikasının inşaatına başlıyor!

Teknoloji devi Siemens, Gebze’de tramvay fabrikasının inşaatına başlıyor. Yıllık 100 adetlik üretim planlanıyor. Tedarikte yerlilik oranı %50 olacak. Şirket, fabrikanın hemen yanında yüzde 50 kapasite artışını sağlayacak yer tahsisini şimdiden yaptı.

Türkiye’nin teknoloji üssü yıkıldı yerine rezidanslar yapılıyor!

Turgut Özal’ın kurulmasını istediği, Süleyman Demirel’in ise temelini attığı Türkiye’nin MIT’i olacak ’Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü’nün 5 binası buldozer ve dinamitle yıkıldı. İşte yaşanan gelişmeler...

Gebze Organize Sanayi Bölgesi imar planı kesinleşti!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Tembelova Alanı Revizyon İmar Planları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 30 Aralık 015 tarihinde onaylanarak askıya çıkarılmıştı.

Muallimköy sakinleri Gebze Bilişim Vadisi'ne dava açtı!

Türkiye’nin en büyük teknoloji üssü Gebze Muallimköy’de kurulacak. Dünya teknoloji devlerini ağırlayacak üs için mağdur olduklarını savunan Muallimköy sakinleri dava açtı.

Gebze'de askeri kışla arazisi TOKİ'ye devredildi!

Gebze'deki 640 dönümlük askeri kışla arazisinin tamamının TOKİ'ye devredildiği ortaya çıktı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bölgede 350 dönümlük kışla park yapılacağını açıklamıştı.

Gebze'deki 2B arazi sorunu çözüme kavuşuyor!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte Yavuz Selim mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Bilişim Vadisi’nin temeli Gebze’de atılacak!

Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında öncelikli olarak yer alan ileri teknoloji hamlesinin en büyük yatırımı Bilişim Vadisi’nin temeli Gebze’de atılacak.

gebze teknoloji Haberi

gebze teknoloji
Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10'unun faaliyet gösterdiği Gebze, ekonomik başarıların yanı sıra bilim ve teknoloji alanında önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. ABD'deki Silikon Vadisi'nin bir benzerinin Muallimköy'de kurulması planlanırken, tesisle birlikte teknoloji ve sanayinin bütünleşmesi hedefleniyor. Gebze Bölge Temsilcisi Geçimini 1960'lı yıllara kadar tarıma dayalı ekonomiyle karşılayan Gebze, günümüzde önemli bir sanayi bölgesi haline gelmiş durumda. 700 bine ulasan nüfusu, coğrafi konumu, sınırlan içinde yer alan organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren 500 firması, serbest bölgeleri, teknoparklan ve limanlan ile Gebze, her geçen yıl artan ivme ile ülkeye sağladığı katma değeri de artırıyor.
Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10'unun faaliyet gösterdiği Gebze, bünyesinde barındırdığı 10'dan fazla OSB'si ve 2 bin 300 adet orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşuyla üretimin ve sanayinin...