06 / 05 / 2024

gebze tem

gebze tem

Gebze'de yol çalışması sırasında köprüler patlatılarak yıkılacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında patlatma yönetimi ile yıkımla tanışan Türkiye'de ilk defa patlatılarak köprü yıkımı bu gece gerçekleştirilecek.

TEM otoyolu 13-28 Haziran'da kapatılacak!

Otoyolun Gebze köprülü kavşağı Ankara yönü TEM katılım yolu, 13 - 28 Haziran arasında ulaşıma kapatılacak. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

TEM Gebze köprülü kavşağı Ankara yönü 16 gün trafiğe kapalı!

TEM otoyolunun Gebze-Orhangazi kesiminde başlanan üst yapı çalışması kapsamında, Gebze köprülü kavşağı Ankara yönü TEM katılım yolu 13-29 Mayıs'ta ulaşıma kapatılacak..

TEM otoyolu Gebze kesiminde yenileme çalışması!

TEM otoyolunun Gebze-Orhangazi kesiminde başlanan üst yapı çalışması kapsamında, Gebze köprülü kavşağı Ankara yönü TEM katılım yolu 13-29 Mayıs'ta ulaşıma kapatılacak. Valilikten yapılan açıklama şöyle...

Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki eski köprüler patlatılarak yıkılacak!

TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki eski köprüler bu gece saat 00.00'da emülsiyon tipi patlayıcılarla yıkılacak.

Yarın gece Gebze-Dilovası arası TEM ve D-100 kapanıyor!

Trafiğin verileceği D-100 karayolunun Dilovası ile Gebze arasında da yarım saat duracak. Yarın akşam 23.45 ile 00.15 arasında yapılacak patlatma sırasında can güvenliği için ulaşım TEM'de olduğu gibi D-100'de de tamamen durmuş olacak.

Dilovası-Gebze otoyolu 15 saat trafiğe kapatılacak!

TEM (O4) Otoyolu'nda trafik akışı, Dilovası mevkii ile Gebze arasındaki eski üst geçitlerin patlatma yöntemiyle yıkılması çalışmaları nedeniyle 20 Eylül saat 21.00 ile 21 Eylül saat 12.00 arasında çift yönlü kesilecek.

Lütfi Elvan:Tem otoyolunun Gebze ile Körfez ilçeleri arasındaki Ankara yönü bu gece açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle 5 Mayıs’tan bu yana kısmen trafiğe kapatılan TEM otoyolunun Gebze ile Körfez ilçeleri arasındaki Ankara yönünün bu gece açılacağını bildirdi.

Gebze-İzmit TEM otoyolundaki çalışma için güzergahlar belirlendi!

Karayolları Genel Müdürlüğü, TEM otoyolunda devam eden ve 1. etabı tamamlanan çalışmalar hakkında açıklama yayınlayarak, trafiğin yönlendirildiği D-100 üzerinde belirlediği alternatif güzergahları kamuoyu ile paylaştı...

TEM otoyolu yenileme çalışması nedeniyle bazı noktalarda aksamalar yaşanıyor!

TEM otoyolunun Gebze-İzmit bölümündeki viyadüklerde yenileme çalışması nedeniyle Gebze ve Körfez ilçeleri arasında bazı noktalarda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyrukları oluştu. Gebze turnikelerinden çıkan sürücüler yoğunluk oluşturdu...

TEM otoyolu Gebze-İzmit çalışmasına İDO'dan alternatif güzergah!

İDO, TEM otoyolunun Gebze - İzmit bölümündeki viyadüklerde yenileme çalışması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğuna, Eskihisar - Topçular arabalı vapur ile Pendik-Yalova hızlı feribot seferleriyle alternatif oluşturuyor.

TEM Gebze-Körfez arası 24 Temmuz'a kadar ulaşıma kapatılacak!

TEM’in Gebze ile Körfez İlçeleri arası Ankara yönü, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle yarın sabaha karşı 03.00’den itibaren 81 gün süreyle 24 Temmuz’a kadar ulaşıma kapatılacak.

Kocaeli TEM otoyolunda üstyapı ve izolasyon yenileme çalışmaları yapılacak!

Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü tarafından, (O4) TEM Otoyolunun Gebze Kavşağı (K.K.No:04-08) İzmit (Doğu) Kavşağı (K.K.No:04-14) aralığında kalan kesimlerde bulunan viyadüklerin üstyapı ve izolasyon yenileme çalışmaları yapılacak.

Gebze-İzmit TEM otoyolunda yenileme çalışması yapılıyor!

Gebze-İzmit TEM otoyolunda yenileme çalışması yapılıyor. Otoyolun Gebze - İzmit bölümündeki viyadüklerde yenileme çalışması nedeniyle, 5 Mayıs ila 24 Temmuz'da ulaşımda zaman zaman aksama olacak.

gebze tem Haberi

gebze tem

TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki eski köprüler bu gece saat 00.00'da emülsiyon tipi patlayıcılarla yıkılacak.


Yıkımı gerçekleştirilecek köprülerin üzerine toplam 615'er delik açıldı ve yıkım için 123 kilogram patlayıcı ile 50 gecikmeli kapsül hazırlandı.


Patlama sırasında beton parçaların savrulmasını önlemek için güvenlik önlemleri alındı. Bu kapsamda köprüler 4 kat tel, kauçuk ve toz örtüsüyle sarılırken, çevredeki binalar da her ihtimale karşı koruyucu örtüyle kaplandı. Bu yıkım yönteminin kullanılmasıyla zamandan tasarruf sağlanmış olacak.


Köprülerin yıkım işini üstlenen Ege Nitro firmasının danışmanı İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkılacak köprülerin İstanbul'un ana ulaşım damarı olan TEM Otoyolu üzerinde bulunduğunu söyledi.


Yıkım işinin klasik yöntemle...