01 / 05 / 2024

gebzeye çip fabrikası mı kuruluyor

gebzeye çip fabrikası mı kuruluyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "TÜBİTAK Bilim Kurulunda, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılması karara bağlandı" şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Gebze'ye çip fabrikası kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Kurulu’nda, çip fabrikası kurulmasının kararlaştırıldığını belirtti..

Gebze'de çip fabrikası kuruluyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "TÜBİTAK Bilim Kurulunda, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılması karara bağlandı" şeklinde konuştu.

Ege Cansen: İnşaat sanayinin atıdır yüklenmeyelim!

Bir süredir, "sanayi mi - inşaat mı" tartışması var. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da tartışmaya katıldı. İktisatçı Ege Cansen'e göre inşaata eleştiri yanlış. Cansen, "İnşaat aslında sanayinin atıdır. Adama çip fabrikası kur zarar et, diyemezsin. Makro

Ege Cansen: İnşaat, sanayinin atıdır!

İktisatçı Ege Cansen'e göre inşaata eleştiri yanlış. Cansen, "İnşaat aslında sanayinin atıdır. Adama çip fabrikası kur zarar et, diyemezsin. Makro dengeleri tuttur, gerisi piyasanın işidir." dedi...

İlk çip fabrikasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Yılmaz "Kurulacak fabrikayla Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kesiyoruz. Türkiye düne göre bir adım daha özgür, bir adım daha güçlü, bir adım daha kendine güvene sahip olacak"

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli atıldı!

İlk çip fabrikasında temel atıldı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye’nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kestiklerini belirterek, ürün bağımsızlığını sağlamaya yönelik önemli adımlardan birisinin atıldığını vurguladı.

Aselsan Türkiye'de çip fabrikası kuruyor!

Aselsan Türkiye'de çip fabrikası kuruyor. Savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için Türkiye'nin ilk çip fabrikası kuruluyor. Aselsan ve Bilkent Üniversitesi ortaklığındaki fabrikanın temeli yarın atılacak

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli atılıyor!

Savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için Türkiye'nin ilk çip fabrikası kuruluyor. Aselsan ve Bilkent Üniversitesi ortaklığındaki fabrikanın temeli yarın atılacak..

Türkiye'nin ilk çip fabrikası kuruluyor!

ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli 23 Aralık 2014 Salı günü, düzenlenecek törenle atılacak.

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli salı günü atılacak!

ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikası 23 Aralık 2014 Salı günü, düzenlenecek törenle atılacak

Çorumda 822 bin 759 TLye satılık tuğla fabrikası!

Osmancık 1. İcra Müdürlüğü, Çorum ili, Osmancık ilçesi Çiftlikler mahallesi, Çoraklık mevkii 236 ada, 130 parselde kayıtlı 23 bin 545 metrekarelik kiremit ve tuğla fabrikasını satışa çıkardı

Nevşehir'de 1.5 milyon TL'ye satılık un fabrikası!

Nevşehir ili Gülşehir ilçesinde bulunan 10 bin 241 metrekarelik beş katlı un fabrikası 1 milyon 520 bin 311 TL'ye satışa çıkarıldı  

gebzeye çip fabrikası mı kuruluyor Haberi

gebzeye çip fabrikası mı kuruluyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Kurulunda, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılmasının karara bağlandığını belirterek, "Çip fabrikası, TÜBİTAK öncülüğünde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve şirketleri ortaklığında Gebze'de kurulacak" dedi.


Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında temeli atılan, ülkenin ilk galyum nitrat temelli çip üretimi yapacak fabrikasından sonra TÜBİTAK önderliğinde, Türkiye'nin ilk büyük ölçekli seri üretim kapasitesine sahip silisyum temelli çip fabrikası için çalışmaların başladığını söyledi.


TÜBİTAK Bilim Kurulunun 4 Nisan'daki toplantısında, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılmasının karara bağlandığını belirten Işık, "1 yıl süren çalışmalar sonunda çip fabrikası, TÜBİTAK öncülüğünde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve şirketleri ortaklığında Gebze'de kurulacak" diye konuştu.


Işık, Gebze'de kurulacak fabrikanın TÜBİTAK Gebze Kampüsüne ve Bilişim...