28 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 



Güney Kore, Samsung ve SK Hynix'in başını çektiği bir yatırı ile dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmak için hazırlıklara başladı. 2047 yılına kadar toplamda 473 milyar dolar değerinde bir çip fabrikası merkezi kurulacak ve bu fabrika 21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek.

2047 YILINDA FAALİYETE GEÇECEK!

Söz konusu proje tam kapasiteyle 2047 yılında çalışacak.  2030 yılına kadar 7,7 milyon gofret üretim kapasitesine ulaşılması planlanan fabrikada, Güney Kore hükümeti, bu projeye büyük teşviklerle destek veriyor ve çip üretimiyle ilgili malzeme ve tedarik sürecinde yer alacak firmalar için bir Ar-Ge alanı kuruluyor.

 Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇİP FABRİKASI!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikası için ilk adımı attı.  Güney Kore 2047 yılına kadar toplam 473 milyar dolar değerinde bir çip fabrikası merkezi kuracak.

Buna göre çip üretim merkezi 21 milyon metrekare gibi büyük bir alana yayılacak.  Fabrikanın büyüklüğünü, Camp Nou büyüklüğünde 278 tane stadyumun sığacağı kadar büyük bir alan olarak gösteriliyor. Samsung ve SK Hynix'in bu dev çip fabrikası için 473 milyar dolar değerinde devasa bir bütçe ayırdığı da ortaya çıktı.

HÜKÜMET DESTEK VERİYOR!

Sondakika.com'da yer alan habere göre; bir fabrikadan ziyade üretim merkezi olacak dev proje bir tür işlemci üretim yerleşkesi olacak. Samsung, bu alanda yer alacak altı fabrika için 360 trilyon won yani 272 milyar dolar yatırım yapıyor. Şirket, yine aynı dev alanda yer alan üç fabrika ve üç araştırma tesisi için ise ilave 90 milyar dolar bir bütçe ayırdı.

Güney Kore hükümeti ise büyük teşviklerle bu büyük projeye destek veriyor. Aynı zamanda Güney Kore hükümeti Yongin çip üretim merkezinin kendi kendine yetmesini hedefliyor.

Bu anlamda çip üretimi ile ilgili malzeme ve tedarik sürecinde yer alacak firmalar için bir Ar-Ge alanı da kuruluyor. Bu alan ise 2027 yılında devreye girecek. Güney Kore hükümeti dünyanın en büyük çip fabrikası için tamamen kendi tedariğini sağlamasını planlıyor.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'a 120 milyon euroluk beş yıldızlı otel! 202 yıllık Marashka binası 'Hyatt Regency' olacak!

Geri Dön