28 / 04 / 2024

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.



Tesla, kuzey sınır eyaleti Nuevo Leon'da yeni bir "gigafactory" inşa etmek için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı.

645 DÖNÜMLÜK ARAZİDE YAPILACAK

İnvesting.com'da yer alan habere göre; söz konusu fabrikanın arazisi, eyalet hükümeti tarafından teyit edildi ve Tesla'nın fabrikası için tahsis edilen arazinin yaklaşık 261 hektarı (645 dönüm) kapsadığı vurgulandı.

5 MİLYAR DOLARI AŞACAK

Yeni fabrikanın duyurusu ilk olarak Mart ayında yapılmış, ancak Tesla inşaatın ne zaman başlayacağına dair belirli bir tarih verimemişti. 

Nuevo Leon eyalet hükümeti bu girişimin maliyetinin 5 milyar doları aşacağını öngörüyor, ancak Tesla proje için sermaye maliyeti tahminlerini henüz açıklamadı.

Otomobil devi Tesla dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

ALT YAPIYA 130 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Ekim ayında Meksika'ya yönelik agresif genişleme konusunda temkinli olduğunu ifade etmiş ve yeni fabrika planlarında "tam gaz" gitmekten kaçınmanın bir nedeni olarak belirsiz ekonomik iklimi göstermişti.

Musk'ın açıklamalarının ardından Nuevo Leon hükümeti, fabrikanın inşasını kolaylaştırmak için altyapıya 130 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı taahhüt etti.

Otomobil devi Tesla dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Meksika, Tesla gigafactory'yi, şirketlerin Asya'daki üretim üslerine olan bağımlılıklarını azaltarak üretimi ABD'ye yaklaştırmak istedikleri artan "nearshoring" eğiliminin bir kanıtı olarak tanıttı.

Nuevo Leon'daki Tesla gigafactory, Meksika ve ABD arasındaki üretim bağlarını güçlendirmeye yönelik daha geniş çabalarla uyumlu olarak bölge için önemli bir ekonomik itici güç olmaya hazırlanıyor. Projenin ilerleyişi hem sektör gözlemcileri hem de piyasa katılımcıları tarafından yakından yakından takip edilecek.

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Tesla'da hemen teslim sıfır araçlara 250 - 300 bin TL'lik şok indirim!

 


Geri Dön