04 / 05 / 2024

Gecekondu affı

Gecekondu affı

Torba tasarıda yapılan değişiklikle gecekondu affı genişletildi, tüm lojmanların satışının önü açıldı, milli parklardaki kiralamaların ise süresi uzatıldı.

İmar affı davaları 420 gün içinde sonuçlandırılacak!

Adalet Bakanlığı, davalarla ilgili hedef sürelerini belirledi. Gecekondu ve imar affı ile ilgili meselelere ilişkin davalar açıldıktan sonra 420 gün içinde sonuçlandırılacak.

Gecekondu imar affı 2018!

İmar barışına müracaat eden malikler bazı haklardan yararlanabiliyor. Peki, hangi yapılar için imar barışına başvurulabiliyor? Gecekondular için imar affına müracaat edilebiliyor mu?

Gecekondu affı genişletildi!

Torba tasarıda yapılan değişiklikle gecekondu affı genişletildi, tüm lojmanların satışının önü açıldı, milli parklardaki kiralamaların ise süresi uzatıldı.

Dönüşüm mağdurları İmar Affı'nın uzatılmasını istedi!

İzmir'deki kentsel dönüşüm mağdurları, Mayıs ayının sonunda yürürlükten kalkacak olan 2981 sayılı İmar Affı Yasası'nın 5 yıl daha uzatılmasını istedi.

İmar Affı Yasası için kanun teklifi!

CHP'nin imar affı yasası için sunduğu teklif, yasanın yürürlükten kaldırılma tarihinden önce yurttaşlara kazandırdığı tüm hakların gereklerinin ilgili idarelerce yerine getirilmesi ve kanunun yürürlükten kaldırılmasının beş yıl daha ötelenmesini öngörüyor

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Gecekondular artık tapu alamayacak mı?

Kamuoyunda "imar affı" yasası olarak bilinen kanunun ortadan kalkmasıyla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

İmar affı yasası kalkıyor mu?

Kentsel dönüşüm projelerine dayanak oluşturan, yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı imar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor.

İmar affı yasası yürürlükten kalkıyor!

2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor.

Gecekondu sahipleri tapu alamayacak mı?

6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Türkiye'de gecekondu olgusu nedir?

Tünaydın Gazetesi köşe yazarı İsmet Akkoç bugün köşesinde " Gecekondu olgusu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Gecekondu olgusu " başlıklı yazının devamı...

Ankara'da yol çalışmasına gecekondu engeli!

Çukurambar’da başlatılan yol çalışmasının, kağıt toplayıcılarının mesken tuttuğu gecekondu nedeniyle yarım kaldığını söyleyen mahalle muhtarı İhsan Gülbudak, yetkililere çağrıda bulundu: “Çukurambar bu gecekondulardan kurtarılmalı.”

Boğaziçi'ndeki 100 bin gecekondu için çözüm aranıyor!

1982 yılında Boğaziçi'nde inşaat yasağı konması inşaat sahiplerini telaşlandırmı ve Boğaziçi'ndeki 100 bin gecekondu için çözüm aranıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Gecekondu affı Haberi

Gecekondu affı

TBMM Genel Kurulu’nda, torba tasarı üzerindeki görüşmelere hız kesmeden devam ediliyor. Evrensel'de yer alan habere göre, Torba tasarıda yapılan değişiklikle gecekondu affı genişletildi, tüm lojmanların satışının önü açıldı, milli parklardaki kiralamaların süresi de uzatıldı.

Tasarıda yapılan bir başka değişiklikle, 31 Aralık 2009’a kadar üzerinde ev, işyeri gibi yapılar kurulan Hazine’ye ait taşınmazların, bu yapıları yapanlara satılmaları amacıyla belediyelere devrini öngören hükümdeki süre 30 Mart 2014 tarihine kadar uzatıldı. Buna göre, 30 Mart 2014’teki yerel seçimler öncesine kadar Hazine’ye ait taşınmazlar üzerinde yapılan gecekondular affedilecek ve sahiplerine satılacak. Bu yapılar kentsel dönüşüme de dahil edilebilecek. Önergenin gerekçesinde ise, “Bu taşınmazların mülkiyet sorunlarına çözüm getirilmesi, vatandaşlarımızla yaşanan ihtilafların giderilmesi, belediyeler aracılığıyla bu taşınmazların kentsel dönüşüme dahil edilmesi ve böylece Hazine taşınmazlarının daha etkin...