27 / 04 / 2024

gecekondu kiraları

gecekondu kiraları

1982 yılında inşat sektöründeki durgunluk, yüksek enflasyon ev kiralarını olumsuz etkilemiş ve kiralar yüzde 20 civarında artmış. Gecekondu kiraları ise 7 bin liradan başlıyormuş ve 200 bin liraya kadar çıkıyormuş.

1993 yılında ev kiraları katlanarak artıyormuş!

1993 yılında ev kiraları katlanarak artıyormuş, gecekondu semtlerinde bile ev bulmak hayal olmuş. Dar gelirlilerin yaşadığı semtlerde kiralar yüzde 100 oranında artış olmuş. Kaloriferli evlerin kirası 3 milyon liradan başlıyormuş.

1982 yılında İstanbul'da orta hallilere kiralık ev yokmuş!

1982 yılında inşat sektöründeki durgunluk, yüksek enflasyon ev kiralarını olumsuz etkilemiş ve kiralar yüzde 20 civarında artmış. Gecekondu kiraları ise 7 bin liradan başlıyormuş ve 200 bin liraya kadar çıkıyormuş.

Vik Muniz gecekondu mahallesine sanat okulu kuruyor!

Brezilyalı sanatçı Vik Muniz, önümüzdeki ay Rio'nun sırtlarındaki gecekondu mahallelerinden birinde sanat ve teknoloji okulu açmayı planlıyor. Okul Ipanema sahiline bakan yoksul bir mahalle olan Vidigal'de inşa ediliyor.

Ev kiralarının artış oranı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz kiralamalarında, mal sahibi kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kiracısına zam yapabiliyor. Kiralama hesaplamaları, taşınmazın türüne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, ev kiralarının artış oranı nasıl hesaplanır?

Mamak Belediyesi gecekondu yıkımlarına devam ediyor!

Mamak ' ın en büyük sorunu olan gecekonduya kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarıyla çözümler üreten Mamak Belediyesi bir yandan ilçede gecekondu yıkımlarına devam ediyor...

Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu!

Bendevi Palandöken, esnafın rekabet edebilmesi için alışveriş merkezlerinde (AVM) yüzde 5 yer kontenjanı ayrılmasını uygulanabilir bir rekabet politikası olarak görmediklerini söyledi.Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu.

Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev sahiplerinin kiracılarına yapılacakları kira zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranları ile belirleniyor. Peki, Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Bayraklı'da kiralar tavan yaptı!

Bayraklı'da kiralar tavan yaptı. Manhattan Projesi olarak bilinen Yeni Kent Merkezi, Bayraklı'da kiraları uçurdu. 90 metrekare 1+1 evler Buca'da 600 TL'ye; Bayraklı'da 3 bin 500 TL'ye kiralanıyor.

İzmir Bayraklı'da kiralar tavan yaptı!

Manhattan Projesi olarak bilinen Yeni Kent Merkezi, İzmir Bayraklı 'da kiraları uçurdu. 90 metrekare 1+1 evler Buca'da 600 TL'ye; Bayraklı'da 3 bin 500 TL'ye kiralanıyor

Akbatı AVYM kiraları Ağustos ayı kur sabitlemesi yapıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akbatı AVYM kiraları 2014 Ağustos ayı kur sabitlemesi yapıldı.

Yenimahalle'de icradan 7 milyon 325 bin TL'ye satılık gecekondu!

Yenimahalle, Aşağı Yahyalar Mahallesi'nde yer alan gecekondu Ankara 22. İcra Müdürlüğü tarafından 7 milyon 325 bin 86,50 TL'ye satılıyor. İhalesi, 9 Eylül saat 09:30'da yapılacak.

Konut ve çatılı işyeri kiraları kanunu!

Konut ve çatılı işyeri kiralarına ilişkin hükümler yeni kira kanunu olan 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Buna göre kiralamalarda tarafların hakları nelerdir? İşte konut ve çatılı işyeri kiraları kanunu...

İstanbul'da kentsel dönüşüm kiraları yüzde 13 artırdı!

İstanbul’da kentsel dönüşüm sürecinin hızlanmasıyla birçok semtte binaların dönüşüme girmesi, kiralık daire fiyatlarını harekete geçirdi. İstanbul ’da son bir yılda kiralar ortalama yüzde 13 artış gösterdi...

gecekondu kiraları Haberi

gecekondu kiraları



Gecekondu kirası bile yedi bin liradan başlıyor


ORTA HALLİLERE KİRALIK EV YOK


  Ev sahipleri <<depozito>> adı altında kiracılardan toplu para talep ediyor


  İNŞAAT sektöründeki durgunluk, enflasyonun frenlenememesi son üç ayda ev kiralarını olumsuz olarak etkilemiş ve kiralar yüzde 20 civarında bir artış göstermiştir.

  Bunun yanında ''peşin kira istemi'', ''depozito istemine'' dönüşmüş ve ev sahibi kiracısından evine göre ''depozito'' adı altında bir miktar para almadan evi teslim etmemeye başlamıştır.

  ''Depozito''nun kiracının evde yapacağı hasara karşı alındığı ve kiracı çıktıktan sonra yapılacak hasar tespitiyle artan miktarın kiracıya iadesi edileceği belirtilmekteyse de, bu paranın ev sahibince işletilmek üzere alındığı, kısa zamanda kiraladığı...