07 / 05 / 2024

geçersiz gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

geçersiz gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinin noter tarafından hazırlanması gerekiyor. Bu şekilde hazırlanmayan sözleşmeler geçersiz sayılıyor. Buna göre, adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi geçerli midir? İşte yanıtı...

Tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur?

Tahliye taahhütnamesi, gayrimenkul alanında yapılan sözleşmelerden biridir. Bu sözleşmenin geçerli ve geçersiz olduğu bazı durumlar vardır. Peki tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur ve hangi durumlarda geçersiz sayılır? İşte tahliye taahhütnamesi ile ilgili ayrıntılar...

Yabancıya gayrimenkul satışı azalmaya başladı!

Geçen yılın tamamında yabancılara 6,3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapılarak tüm yılların rekoru kırılırken bu yıl ilk 6 aylık rakamlara göre satışlarda yüzde 36,6 oranında bir düşüş yaşanıyor.

Ülke genelinde geçtiğimiz ay 275 bin 556 gayrimenkul satışı yapıldı!

Ülke genelinde temmuz ayında 275 bin 556 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve toplamda 4 milyar 476 milyon 606 bin 777 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de geçen ay 287 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi! İlk sıradaki il yine şaşırtmadı!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde geçen ay 287 bin 59 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu satışlardan 5 milyar 221 milyon 100 bin 611 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Nisan ayında gayrimenkul satışları Mart'a göre yüzde 29 azaldı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 214 bin 947 gayrimenkul satışı gerçekleştirilirken, söz konusu bu işlemlerden 4 milyar 338 milyon 172 bin 341 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 3,5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene 3 milyon 434 bin 389 gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 41 milyar 555 milyon 205 bin 953 TL tapu harcı geliri elde edildi.

O Büyükşehir Belediyesi 20 ay taksitle 5 gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum'da yer alan 5 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedelleri 9 milyon 854 bin 292 TL'den başlarken, geçici teminat bedelleri ise 295 bin 629 TL'den başlıyor. İşte detaylar...

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satıcılarına ücretsiz satış fırsatı!

Gerçek ve ekspertiz raporlu gayrimenkulleri alıcılarla bir araya getiren, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, gayrimenkul satışı yapacak olan kişilere ücretsiz satış yapabilecekleri uygulamayı hayata geçiriyor.

geçersiz gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi Haberi

geçersiz gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

Adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul satış sözleşmesi, gayrimenkul satışlarında yapılan bir ön satış sözleşmesi niteliği taşıyor. Buna göre adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi nedir, nasıl olur diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Adi yazılı sözleşme

Sözleşmeler biçim yönünden, sözlü, adi yazılı veya resmi yazılı niteliğe sahip oluyor.Adi yazılı biçimde irade açıklamasının yazılı olması ve akının bu açıklamayı yapan kişi tarafından imzalanması gerekiyor.


Resmi yazılı biçimde ise irade açıklaması ise yasada belirtilen kişilerin önünde yazılı olarak yapılıp ve hem ilgili kişi hem de görevliler tarafından imzalanıyor. 


Örneğin noterce düzenlenen belgeler resmi yazılı biçime örnek sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Borçlar Kanunu’na göre alacağın devri, kefalet sözleşmesi ise adi yazılı biçimde oluyor. 


Adi yazılı gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinin noter tarafından hazırlanması yani; resmi yazılı bir şekilde...