16 / 05 / 2024

geçici ruhsat

geçici ruhsat

Muvakkat ruhsat nedir?: Muvakkat yapı ruhsat işleri düzenlenirken uygulanacak esaslara dair yasal hükümler 3194 sayılı İmar Kanununun 33. maddesinde yer alıyor. İşte İmar Kanunu maddeleri...

Kayseri'de geçici ruhsatı alınmış, projesi hazır 112 daire 6 dükkan satılıyor!

Kayseri İli Kocasinan Belediyesi Kocasinan İmar A.Ş., Kayseri'de Geçici Ruhsatı Alınmış Projesi Hazır 112 Daire 6 Dükkan için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Bolu Sanayi Sitesi'ndeki dükkanlara geçici ruhsat verilecek!

Sanayi Sitesi'nde ruhsatsız olarak faaliyetlerine devam eden iş yerleriyle ilgili olarak Bolu Belediye Meclisi çalışma başlattı. Belediye Meclisi yeni sanayi sitesi hizmete girinceye kadar geçici ruhsat verilmesi yönünde fikir birliğine vardı.

Tekfen Holding geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Tekfen Holding A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu 'na (KAP) yaptığı yazılı açıklamada Tekfen Holding geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Avrupa Konutları Tem 2'nin kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Avrupa Konutları TEM 2'nin 3525 ada 5 parselde bulunan tüm bloklar ile bu bloklara ait altyapı ve çevre düzenleme işlerinin kısmi geçici kabul tutanağı kabul edildi.

Halk GYO 2014'e ait geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 01.01.2014 ile 31.12.2014 dönemine ait vergi dairesine sunulan ve geçici vergi beyannamesini Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Torunlar GYO 2014 yılının geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemine ait Vergi Dairesine sunulan geçici vergi beyannamesi eki gelir tablosunu yayınladı.

Geçici gaz kapama nedir?

İGDAŞ’a yapılacak abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Peki, doğalgaz abonesinin gazı nasıl kesilir? Geçici gaz kapama nedir?

Yayla Enerji geçici kabul işlemini onayladı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. tarafaından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yayla Enerji geçici kabul işlemini onayladı.

Evora İstanbul Kısmi Geçici Kabul Tutanağı imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Evora İstanbul projesinde "Kısmi Geçici Kabul Tutanağı"nın 24.12.2014 tarihinde onaylandığını KAP 'a bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Evora İstanbul'un kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut GYO tarafından Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı.

Ankara Gölbaşı Belediyesi'nden geçici ustalık belgesi!

Gölbaşı Belediyesi yeni bir düzenleme ile vatandaşa bir kolaylık daha sunuyor. Belediye şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik hükümlerine istinaden geçici ustalık belgesi verecek...

Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul'un kısmi geçici kabulü onaylandı.

Emlak vergisi geçici muafiyeti!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Ancak vergide, bazı geçici ve daimi muaflıklar bulunuyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyetleri nelerdir?

geçici ruhsat Haberi

geçici ruhsat

Muvakkat ruhsat nedir?

Şantiye binaları gibi, inşaat süresince kullanılıp daha sonra yıkılan yapı ve imar yönetmeliği hükümlerine göre genel hizmetlere ayrılan, cephe ve derinlik bakımından inşaata elverişli olmayan parsellerde yapılmasına izin verilen tek katlı yapılar muvakkat yapı olarak ifade ediliyor.


Muvakkat yapılar, "geçici yapı" olarak da nitelendiriliyor. Geçici yapılarda ruhsat işleri düzenlenirken uygulanacak esaslara dair 3194 sayılı İmar Kanununun 33. maddesinde sıralanıyor:


Muvakkat ruhsat nasıl alınır?

Madde 33:

“İmar planlarında bulunup da müracaat gününde beş yıllık imar programına dâhil olmayan yerlerde plana göre kapanması gereken yol ve çıkmaz sokak üzerinde bulunan veya 18. madde hükümleri tatbik olunmadan normal şartlarla izni verilmeyen veya 13. maddede belirtilen hizmetlere ayrılmış olan ve haklarında bu madde hükmünün tatbiki istenen parsellerde üzerinde yönetmelik esaslarına uygun yapı yapılması mümkün olanlarında...