28 / 04 / 2024

gediz havzası temizleme

gediz havzası temizleme

Zaman Gazetesi muhabiri Hasan Çilingir'in haberine göre; Gediz Ovası 2008 yılından bu yana temizlenmeye çalışılıyor. Faaliyete geçen arıtma tesisleri atıkların ovaya dökülmesini önlesede yeterli olmadığı belirtiliyor.

TOKİ Kütahya Gediz 4. Etap için çalışmalar başladı!

Kütahya Gediz Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Salur ve Ergenekon mahallerinde yapımı gerçekleştirilecek olan TOKİ 4. Etap 353 konutlarda yüklenici firma çalışmalara başladı.

Kütahya Gediz'deki bağlantı yolu tamamlandı!

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Eskigediz Beldesi'nin Akçaalan Mahallesi ile Emet İlçesi arasındaki bağlantı yolunun yapımına başlandı.

Hasanbeyli'deki rekreasyon göletinin su toplama havzası tamamlandı'

OSMANİYE İl özel İdaresi tarafından Hasanbeyli İlçesi'nde yapımına başlanan sulama ve rekreasyon göletinin inşaatında gövde ve su toplama havzası tamamlandı.

TOKİ Kütahya Gediz'e 353 konut inşa edecek!

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, "TOKİ ile konutların inşa edileceği arsaların tapu devri gerçekleşmiştir. İlçemizde 4.Etap 353 konut gerçekleştiriliyor" dedi.

Ozancan Prefabrik Hamzadere Havzası'ndaki iş hacmini arttırdı!

Beton prefabrik sektöründe fabrika inşaatı, spor salonları, menfez, dere ıslahı, köprü kirişleri, sahil genişletme ve atık su arıtma projelerine yönelik çözüm ürettikleri bilgisini veren Feyzi Erbaş, son dönemde Hamzadere Havzası'ndaki iş hacimlerinin arttığını söyledi.

TOKİ Gediz 4. Etap ihalesi yapıldı!

KÜTAHYA'nın Gediz ilçesinde, belediye ve TOKİ işbirliğiyle Salur ve Ergenekon mahallerinde yapılacak olan 353 konutluk dördürcü etabın ihalesi tamamlandı.

TOKİ Kütahya Gediz 4. Etap'ın ihalesi gerçekleşti!

Kütahya Gediz Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Salur ve Ergenekon mahallerinde yapımı gerçekleştirilecek olan ve 07 Mart 2016 tarihinde hak sahibinin belirlendiği 4. Etap Konutların ihalesi gerçekleşti.

İznik Havzası çalıştayı yapıldı!

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen çalıştayda göl havzası masaya yatırıldı. “İznik Gölü Havzasına Doğal Yaklaşımlar Çalıştayı” İznik DSİ Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

TOKİ Kütahya Gediz’de 357 konut inşa edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kütahya’nın Gediz ilçesinde inşa edeceği 357 konutun ihalesini gerçekleştirdi.

TOKİ Kütahya Gediz 4.Etap 357 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kütahya Gediz 4.Etap 357 adet konut, 1 adet büfe inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Ergene Havzası'ndaki OSB'lere 75 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Ergene Havzası'ndaki 10 OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve kapasitelerinin artırılması için bu yıl 75 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bakan Işık, ödeneğin OSB'lerin altyapı, üstyapı ve arıtma tesislerinin yapımında kullanılmak üzere tahsis ett

Büyükçekmece Göl Havzası'ndan arsa alan pişman olur!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, göl havzasında imar izni olmayan arsaları imar izni varmış gibi gösterip satanlara karşı vatandaşları uyardı.

Gediz Nehri sorunu mecliste!

Gediz Nehri sorunu meclise taşındı. Gediz Nehri'nin kirlenmesinin sebeplerinin araştırılarak Gediz Nehri'nin kirlilikten kurtarılması amacıyla 21 milletvekili Meclis araştırması açılmasını talep etti..

gediz havzası temizleme Haberi

gediz havzası temizleme

Türkiye’nin önemli tarım alanlarından Gediz Havzası’nın temizlenmesi ile ilgili çalışmalar istenen neticeyi bir türlü vermiyor. Havzanın tamamını kapsayan bir eylem planı olmadığı için kirlilik en çok nehrin denize döküldüğü yer olan Menemen Ovası’nı etkiliyor.


Ege Bölgesi’nin en önemli tarım üretim alanı olan Gediz Havzası’nı besleyen Gediz Nehri’ndeki kirlilik önlenemiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen haziran ayında Gediz ve yan kollarında 16 noktada yapılan incelemelerde, nehir suyunun ‘çok kirli su’ kategorisinde bulunduğu belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kirliliğin önlenmesi için üzerine düşeni yerine getirdiğini, diğer şehirlerde bulunan kuruluşların da işini yapması halinde kirliliğin sona ereceğini açıkladı.


Gediz Havzası’nın temizliğiyle ilgili ilk çalışmalar, 2000 ve 2001 yıllarında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ‘Gediz Nehir Havzası Su Kaynakları Yönetimi ve Kirlilik Kontrolü”...