28 / 12 / 2024

Ozancan Prefabrik Hamzadere Havzası'ndaki iş hacmini arttırdı!

Ozancan Prefabrik Hamzadere Havzası'ndaki iş hacmini arttırdı!

Beton prefabrik sektöründe fabrika inşaatı, spor salonları, menfez, dere ıslahı, köprü kirişleri, sahil genişletme ve atık su arıtma projelerine yönelik çözüm ürettikleri bilgisini veren Feyzi Erbaş, son dönemde Hamzadere Havzası'ndaki iş hacimlerinin arttığını söyledi.



Halen Çerkezköy ve Hadımköy'de bulunan iki tesislerinde, yaklaşık 60 bin metreküp beton prefabrik ürettiklerini kaydeden Erbaş, "Bununla birlikte tüm Trakya'ya hizmet veriyoruz. Son dönemde Hamzadere Havzası'nda iş hacmimizde kayda değer bir yükselme söz konusu" dedi. 

Ozancan Prefabrik'in halen iki tesiste, yıllık 60 bin metreküp beton prefabrik ürettiğini hatırlatan Feyzi Erbaş, tesislerinde 120 kişinin istihdam edildiğini iletti. İşlerin yoğunluğuna göre mobil tesis de kurabildiklerini söyleyen Erbaş, İstanbul Kayabaşı'nda Atıksu Segment üretimi, Yenikapı'da meydan düzenlemeleri ve Gürpınar Balık Hali için 80 ton ağırlığındaki rıhtım blokları için mobil tesisi kurarak, buradaki işler tamamladıklarını kaydetti. 

İstanbul'a 2007 yılında yapımını Kalyon İnşaat'ın üstlendiği, Tavukçu Deresi'nin dere ıslahı işindeki prefabrik kutu menfez ve kanal uygulamalarını yapmak için geldiklerini bilgisini veren Feyzi Erbaş, dere ıslahı bittikten sonra metrobüs hattındaki prekast elemanların üretimlerini, Ataköy Atıksu Arıtma ve diğer dere ıslahları çalışmalarına başladıklarını kaydetti. 


Ciroyu artırmak istiyor 

Ozancan Prefabrik'in 2015 yılında ciroda 25 milyon liraya ulaştığını kaydeden Feyzi Erbaş, bu yıl ise ciroda 35 milyon lirayı hedeflediklerini kaydetti. Alanlarında örnek olabilecek projelere imza atıp, güçlü referans ağlarını genişletmek istediklerine dikkat çeken Erbaş, şöyle devam etti: "Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi çatısı altında altyapı proj elerinin tamamında firmamızın imzasını görebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi Gürpınar Balıkçı Barınağı. 

Oradaki üretim tekniği daha önce yapılmış projelerden farklı yapıldı. İBB'nin ihale etmiş olduğu 40 tane prefabrike spor salonun üretim ve montajını ise altı ay gibi kısa bir sürede teslim ettik" dedi. 


"Ar-Ge çalışmaları ile sektör daha ileriye gidebilir" 

Türkiye inşaat sektöründeki prefabrike yapı üretiminin Avrupa'ya göre geride olduğuna işaret eden Feyzi Erbaş, prefabrike yapüann Avrupa'da yüzde 35, Türkiye'de ise yüzde. 7 pay aldığını kaydetti. Erbaş, Türkiye'de ağırlıklı altyapı ve endüstriyel sanayi binaların üretiminde prefabrike yapı elemanları kullanıldığını belirtti. İstenilen şartlar sağlandığında sektörün daha geniş bir alanda çalışma şansı bulabileceğine değinen Erbaş, konuya iiişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu konuda Türkiye Prefabrike Birliği'ne ve üretici firmalara önemli sorumluluk düşüyor. Ar-Ge çalışmaları ile sektör daha ileriye gidebilir. Örneğin firmamızın Ataköy'de çalıştığı arıtmada son çökertme havuzunun savakları paslanmaz çelikti. Bunları prefabrike olarak dizayn ettik ve uygulamalarını yaptık. Aynı şekilde prefabrik filigran döşemeleri konut inşaatında kullanarak, yaklaşık 60 bin metrekarelik bir inşaatın 'düşeme' plaklarını prefabrike üretip, kullandık." Ataköy'deki uygulama ile yenilikçi yapılarını ortaya koyduklarına atıfta bulunan Feyzi Erbaş, "İstanbul'da, 26 katlı bir binada ise fıligran düşeme uygulaması yaptık. 


Çerkezköy ve Çorlu bölgelerindeki endüstriyel sanayi binalarında tekstür uygulamalı yatay paneli kullanarak, betonun soğuk yüzü yerine, çok daha estetik görünümlü sıcak binaların üretimini yaptık" ifadelerini kullandı. Son olarak Türkiye'de bölgelere göre prefabrike yapı kullanımının farklılık gösterdiğini ileten Erbaş, uygulamanın Ege Bölgesi'nde yaygın olduğunu bildirdi. 

İkinci sırada Trakya'da Tekirdağ ve civarının geldiğini anlatan Erbaş, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da da prefabrike evlerinin yaygın bir şekilde kullanıldığını sözlerine ekledi. 


Dünya


Geri Dön