02 / 05 / 2024

Ozancan Prefabrik 30 milyon dolarlık ciro elde etti!

 Ozancan Prefabrik 30 milyon dolarlık ciro elde etti!

Ozancan Prefabrik Genel Müdürü Altuğ Akbayır, Hadımköy ve Çerkezköy olmak üzere iki fabrikasıyla inşaat sektörüne hizmet veren Ozancan Prefabrik, 30 milyon dolarlık ciro yaptı. Ürettiği prefabrik imalatlar ile birçok uygulamada yer aldıklarını belirtti...



Hadımköy ve Çerkezköy olmak üzere iki fabrikasıyla inşaat sektörüne hizmet veren Ozancan Prefabrik, 30 milyon dolarlık ciro yaptı. Ürettiği prefabrik imalatlar ile birçok uygulamada yer aldıklarını belirten Ozancan Prefabrik Genel Müdürü Altuğ Akbayır, "Fabrika inşaatları, konut, AVM, spor salonu, pazaryeri, öğrenci yurt binaları, okul, otopark, endüstriyel yapılar, köprü, istinat yapıları, dere ıslahı inşaatları gibi çok çeşitli uygulamalarda yatırımcılara ve müteahhitlere hizmet veriyoruz" dedi. 


Firmanın 2006 yılında prefabrik sektöründe hizmet vermeye başladığım anlatan Akbayır, "Biri Hadımköy'de, diğeri Çerkezköy'de olmak üzere iki üretim tesisimiz var. İnşaat sektörünün altyapı ihtiyaçlarına yönelik üretim yapıyoruz. Prefabrik dışında da betonarme elemanları yan sanayi ürünlerinde faaliyet gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.Yeni dönem hedefleri konusunda bügi aktaran Akbayır, "2014 yılma hedeflerimiz açısından bakarsak, beklentilemizin genel olarak altında kaldı diyebiliriz. Bunun sebebi de bölgede devam eden OSB çalışmaları. Islah ve OSB'ye dönüşme süreci gibi oluşumlar etkiliydi. Kapasitemizin yüzde 50'si ile çalışabildik. Ciromuz ise Hadımköy üretim tesisimiz için 20 milyon dolar, Çekezköy tesisimiz ise 10 milyon dolar civarında gerçekleşti" açıklamasında bulundu. 

Prefabrik sektörü olarak bölgede önde gelen firmalardan biri olduklarının altını çizen Altuğ Akbayır, şöyle konuştu: Kaliteli ekipman ağı ve işi bilen personellerle hizmet veriyoruz. Velimeşe'de 70 bin metrekare, Hadımköy'de 20 bin metrekare dönümlük arazi üzerine kurulu üretim merkezlerinde yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu kadar kalabalık bir ekiple çalışırken, iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha hassas davranmamız normal. Şirket olarak personelimize her zaman bu konu hakkmda eğitim veriyor ve diğer gerekli uygulamaları da yaptırıyoruz." İş potansiyeline göre istihdam oranlarının da artırılacağına vurgu yapan Akbayır, 'Teni yatırımlarımızla ilgili projeler var; ancak netleşmesi için biraz daha zaman gerek. Yüzde 100 kapasite ile çalışmaya geri döneceğimiz günlere kadar, uzun vadeli hedeflerimizi askıya aldık. 

OSB çalışmaları tamamlandığında yeni hedefleri hayata geçirmeye başlayacağız" diyerek konuşmasmı bitirdi. 


Dünya Bölge


Geri Dön