10 / 05 / 2024

gediz ovası son durum

gediz ovası son durum

Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemleri mecliste konu oldu..

Kütahya Gediz 4.Etap TOKİ'de son durum!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve ve Gediz Belediyesi tarafından Kütahya Gediz'e inşa edilen 357 konutun altyapı ve çevre düzenleme işi yapımı sürüyor.

Gediz Ovası sit alanı oldu mu?

Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemleri mecliste konu oldu..

TOKİ Kütahya Gediz Konutları'nın inşaatında son durum!

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, TOKİ 4. Etap 353 konutlarının inşaat sahasında incelemede bulundu.

TOKİ Kütahya Gediz 3. Etap başvuruları bugün son!

TOKİ Kütahya Gediz 3. Etap başvuruları bugün son. Daire fiyatlarının 69 bin 94 TL'den başladığı projede 2 oda 1 salon olarak tasarlanan 3 adet konut konut kura yöntemiyle satışa sunuluyor.

Erdoğan Bektaş: Manisa sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz!

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 'Uluslararası kuruluşlarca onaylanmış marka değer Manisa, bereketli Gediz Ovasının önemli bir tarım merkezi olan Manisa, sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyor' dedi.

Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu'nun son kısım bölünmüş yol inşaatı başladı!

Kütahya-Çavdarhisar-Gediz-Uşak Karayolu’nun 79 kilometrelik son kısmının bölünmüş yol inşaatı törenle başlatıldı. Gediz İlçesine bağlı Abide Köyünde yol yapım çalışmaları için kurulan inşaat şantiyesinde tören düzenlendi.

Gediz Ovası, 2008 yılından beri temizlenmeye çalışılıyor!

Zaman Gazetesi muhabiri Hasan Çilingir'in haberine göre; Gediz Ovası 2008 yılından bu yana temizlenmeye çalışılıyor. Faaliyete geçen arıtma tesisleri atıkların ovaya dökülmesini önlesede yeterli olmadığı belirtiliyor.

Muş Ovası'na 2 milyar liralık yatırım daha geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığıı tarafından son 10 yılda 1 milyar lira yatırım yapılan Muş Ovasına, yaklaşık olarak 2 milyar liralık daha yatırım yapılması planlanıyor..

Gediz Ovası'ndaki tarlalar icralık oldu!

Tarımdaki krizin vurduğu Gediz Ovası'nda çiftçilerin feryadı yükseliyor. Ovada tarım alanlarının fiyatı yüzde 20'ye düştü

Yılın son 7 kampanyası!

Emlakta Aralık kampanyaları, projelerde kalan son dairelerin satışına odaklandı

Son 10 yılın en görkemli 10 mimari yapısı seçildi!

Mimar  ve sanatçılardan oluşan bir kurul, İngiliz Guardian Gazetesi için son 10 yılın en görkemli binalarını seçti

İstanbul'da son 7 yılda 3 bin 979 derslik hizmete sunuldu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul'da son 7 yılda bağışçıların da katkılarıyla 23 bin 979 dersliğin hizmete sunulduğunu belirtti

Sarıyer Park'ta 100 bin TL indirim! Son 6 konut!

Sarıyer Park'ta 100 bin TL indirimli son 6 konutun satışı devam ediyor

gediz ovası son durum Haberi

gediz ovası son durum


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Gediz Ovasının sit alanı olmasının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanıp onaylanmadığına ve Gediz Ovasında Organize Sanayi Bölgesi tarafından yürütülen istimlak işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.


Biçer önergesinde "Manisa ili Yunusemre ilçemize bağlı Emlakdere köyü ve civarındaki köylerin sahip olduğu 1. derece tarım arazilerindeki yapılaşmanın önlenmesi ve Gediz Ovası’nın korunmasına maksadıyla yapıldığı ifade edilen çalışmalara ilişkin aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." diyerek 6 soru sordu.


Biçer'in soruları

1) Manisa Toprak Koruma Kurulu Tarafından onaylanarak yaklaşık 6 ay önce Bakanlığınıza gönderilen Gediz Ovasının tarımsal sit alanı ilan edileceğine (Türkiye genelindeki 184 ovayla birlikte) yönelik rapor Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmış mıdır? Onaylanmış ise ne zaman onaylanmıştır? Onaylanmamış ise üzerinden...