27 / 04 / 2024

Gediz Üniversitesi kentsel dönüşüm

Gediz Üniversitesi kentsel dönüşüm

Gediz Üniversitesi, kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlayacak. İzmir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği ile yapılacak işbirliğiyle projelerin eksik yanlarının tamamlanması ve vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi sağlanacak...

Gediz Üniversitesi kentsel dönüşüm uzmanları yetiştirecek!

Gediz Üniversitesi, kentsel dönüşümde eksikliği hissedilen uzmanları yetiştirmek için yüksek lisans programı hazırladı. Kentsel yenileme yüksek lisans programında mimarlık, hukuk, inşaat mühendisliği ve kamu yönetimi ağırlıklı eğitim verilecek...

Kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerekli!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu açıkladı. 

Kentsel dönüşüm deprem riskini azalttı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki,  ''Kentsel dönüşüm, deprem riskini azaltmada etkili olacak yaklaşımlardan birisi" dedi. 

16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 24 Mart'ta başlıyor!

24 Mart'ta başlayan 16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı, Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi Kongre Salonu'nda gerçekleşecek.

Türkiye'de yeni kentsel dönüşümler olabilir!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, “yapılar gelecek projeksiyonu ile yapılmazsa önümüzdeki yıllarda yeni kentsel dönüşümler olacaktır.” açıklamasında bulundu.

16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 10 Şubat'ta başlıyor!

İstanbul Üniversitesi ve ManagementPlus işbirliğinde düzenlenen 16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 10 Şubat'ta başlıyor.

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 2 Aralık'ta başlıyor!

“Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı” 2 Aralık 2017 den itibaren İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde Cumartesi-Pazar günleri dersler olacak şekilde başlıyor.

Kentsel dönüşüm uzmanlık sertifika programı 30 Eylül'de başlıyor!

İstanbul Üniversitesi ve ManagementPlus işbirliğinde gerçekleşecek ''14. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı' 30 Eylül'de başlıyor.

Bandırma Üniversitesi kampüs projesi açıklandı!

Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi, "Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması" için sonuçlar bugün açıklandı.

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 6 Mayıs'ta başlıyor!

İstanbul Üniversitesi ve ManagementPlus işbirliğinde gerçekleşecek ''Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı'' 6 Mayıs'ta başlıyor.

Kentsel dönüşümde inşaat çalışmaları daha çok denetlenmeli!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu, Özellikle kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen inşaat çalışmalarının daha çok denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Vatandaş kentsel dönüşüm sürecine dahil edilmeli!

İstanbul Aydın Üniversitesi, “Kentsel Dönüşüm ve Güvenlik Söyleminde Mekanın Yeniden Üretimi: ‘Suç Mahal(le)leri’” başlıklı seminer düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özçetin, kentsel dönüşüm sürecine değindi.

Amasya Üniversitesi'nde Kentsel Gelişim Serüveni paneli yapıldı!

Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım, Peyzaj Mimarlığı ve Şehir, Bölge Planlama Bölümlerinde yürütülmekte olan Stüdyo No:2 dersi kapsamında, Amasya kentinin tarihsel süreçte geçirdiği dönüşümü ele alan ‘Kentsel Gelişim Serüveni’ konulu bir panel yapıldı.

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

Gediz Üniversitesi kentsel dönüşüm Haberi

Gediz Üniversitesi kentsel dönüşüm

İzmir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği (İZKENDER) ile Gediz Üniversitesi, kentsel dönüşümde (yeniden yapılanmada) sorunların çözülmesi ile vatandaşın doğru bilgi edinmesi için işbirliği kararı aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerinin artı ve eksilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, çözüm önerileri görüşüldü. İZKENDER Genel Başkanı inşaat Mühendisi Cem Şeker, konunun siyaset üstü ele alınması gerektiğini vurguladı; vatandaşların eksik ya da yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü. Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şebnem Yücel, projelerde vizyon eksikliği hissettiğini ve bu konuda işbirliğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. 


Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Erkarslan ise yeniden yapılanmada yasaların bazı detayları aydınlatmadığına dikkat çekti. Kentsel dönüşümün aciliyetine vurgu yapan Erkarslan, üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi. 


Bayraklı'da yapılacak...