29 / 04 / 2024

Gediz Üniversitesi kentsel dönüşüm uzmanları yetiştirecek!

Gediz Üniversitesi kentsel dönüşüm uzmanları yetiştirecek!

Gediz Üniversitesi, kentsel dönüşümde eksikliği hissedilen uzmanları yetiştirmek için yüksek lisans programı hazırladı. Kentsel yenileme yüksek lisans programında mimarlık, hukuk, inşaat mühendisliği ve kamu yönetimi ağırlıklı eğitim verilecek...



Kentsel yenilemenin depreme dayanıksız ve çarpık yapılaşma kıskacındaki büyükşehirlerin kurtuluş projesi olarak görüldüğünü belirten Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Erkarslan, "Biz de kentleri çirkin görünümden kurtaracak, vatandaşı da sağlıklı yaşam alanlarına ve sağlam yapılara kavuşturacak bu tarihi dönüşümde eksikliği hissedilen uzmanlar yetiştireceğiz. Bu amaçla kentsel yenileme yüksek lisans programını açtık. Programa, şehir ve bölge planlama, mimarlık, hukuk, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, inşaat mühendisliği, çevre mühendisliği, peyzaj mimarlığı, çevre tasarımı, harita ve kadastro mühendisliği alanlarında lisans diploması sahibi olanlar başvurabüecek. Öğrenciler kentsel planlama ve tasarım, kentsel yenileme imar hukuku, kentsel altyapı sistemleri, yerel yönetimler, çevre hukuku, tapu ve kadastro hukuku, inşaat hukuku konularında i ders görecek" diye konuştu. Tezlide 2, tezsizde ise 1.5 yıl sürecek eğitimin, hukuk, kamu yönetimi, mimarlık ve inşaat mühendisliğini bir araya getirmesiyle ilk olduğuna dikkat çeken Erkarslan, "Bu uzmanlara yakın gelecekte büyük iş ve sorumluluklar düşecek" dedi. 


Halka da eğitim olacak Erkarslan, kentsel yenilemeye dönük başka katkılarının da olacağını vurgulayarak, "Başta  İzmir  olmak üzere halkımızı bilgilendirmek istiyoruz. Toplum bu konuda ne kadar bilgili ve istekli olursa, başarı şansı da o kadar fazla olur. Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü, bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyor" dedi. 


Dünya


Geri Dön