27 / 04 / 2024

gelir vergisi yeniden değerleme oranı kaç

gelir vergisi yeniden değerleme oranı kaç

Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere gönderilen 430 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde; yeniden değerleme oranı 2013 yılı için % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir...

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşlar, istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi istisnası her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisnası

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira oldu. Peki kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021 ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

2020 yılı gelir vergisi tarifesi ne olur?

2019 yılının yeniden değerleme oranı yüzde 22,58. Cumhurbaşkanı farklı bir oran belirlemezse, 2020'de uygulanacak gelir vergisi tarifesi ile damga vergisi ve harçlar gibi bazı vergi tutarları, vergi cezaları, çeşitli indirim ve istisna tutarları bu oranda artacak...

2019 gelir vergisi tarifesi ne olur?

Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 2018 yılının yeniden değerleme oranı da yüzde 23,73 olarak belli oldu. Eğer Cumhurbaşkanı farklı bir oran belirlemezse, 2019 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesi ile birçok verginin tutarı bu oranda artacak.

Kira gelir vergisi muafiyet sınırı 2016!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisini muafiyet sınırından düşük gelir sahipleri ödemiyor. Bu sınır her sene yeniden belirleniyor. İşte kira gelir vergisi muafiyet sınırı 2016..

Gelir vergisi beyanname ve ödeme süresi yeniden uzatıldı!

Maliye Bakanlığı, elektrik kesintileri nedeniyle 2014 yılına ait yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve birinci taksit ödeme süresini 2 Nisan'a kadar uzattı..

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

2014 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı!

2014 yılına ait bina, arsa ve arazi vergi değerleri; Şehir, Semt, Cadde ve Sokaklara göre yeniden belirlendi. 2014 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı nedir? Vergi nasıl hesaplanır?

gelir vergisi yeniden değerleme oranı kaç Haberi

gelir vergisi yeniden değerleme oranı kaç


Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere gönderilen 430 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde;  yeniden değerleme oranı 2013 yılı için % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.


Söz konusu Tebliğ aşağıdaki gibidir:


Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği

(Sıra No: 430)

Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasında “Yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Üretici Fiyatları Genel Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranıdır. Bu oran Maliye Bakanlığınca Resmi Gazete ile ilan edilir.” hükmü yer almaktadır.


Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2013 yılı için % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmiştir.


Bu oran, aynı zamanda 2013 yılına ait son geçici vergi...