03 / 05 / 2024

geliri olmayanların emlak vergisi

geliri olmayanların emlak vergisi

Emlak vergisi, her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Ancak meskenler için emlak vergisi "0" oranı ile de hesaplanıyor. Peki, hangi evler muaf? Tek ev için emlak vergisi ödenir mi? Ödenmez mi?

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hosseın Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Hizm.İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Hosseın Ghaseranı ve Rıdvan Yel ortaklığında kuruldu.

Altın Emlak'ın dijital dönüşümü DDTECH'e emanet!

Gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Altın Emlak, Türkiye’nin “İlk Dijital Dönüşüm Ajansı” DDTECH ile iş birliği yaptı.

Altın Emlak Sakarya Serdivan Temsilciliği'nin açılışı yapıldı!

Altın Emlak Türkiye'nin 25 ilinde 100 küsür temsilciliği ile faaliyetlerini sürdürüyor. Altın Emlak yeni temsilciliğini Sakarya Serdivan'da açtı.

Altın Emlak, bayileriyle bir araya geldi!

Emlak sektörünün en önemli yerli sermayeli franchise zincirleri arasında yer alan Altın Emlak bayileriyle buluştu.

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

Altın Emlak Altın Hikayeler yarışması başladı!

Altın Emlak'ın emlak danışmanlarının başlarından geçenleri hikayeleri kaleme aldıkları "Altın Hikayeler" yarışması için başvurular başladı...

Altın Emlak Temeltaş ile proje satışı yapacak!

Altın Emlak ile Temeltaş Gayrimenkul Geliştirme şirketleri markalı proje satışında işbirliği gerçekleştiriyor. Yakın zamanda lansmanı gerçekleştirilen “Altın Proje” ile, Altın Emlak müşterileri 20 farklı proje hakkında detaylı bilgi alabilecek, yatırım yapacak.

Altın Emlak’ın kurucusu Nuri Özelmacıklı vefat etti!

Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı, 23 Kasım pazartesi geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Egy Altın Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Egy Altın Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Soha E.I.M. Khamis tarafından kuruldu.

Hürriyet Emlak gayrimenkul danışmanlarını Emlak Akademisi’nde buluşturuyor!

Türkiye’de gayrimenkul sektörünü dijitalleştirme görevini üstlenen Hürriyet Emlak, online platformda gayrimenkul danışmanlarına eğitim vereceği Emlak Akademisi’ni hayata geçirdi.

MEMDER Başkanı Mehmet Kırkık’ın emlakçılık yetki belgesi iptal edildi!

Kısa adı Memder olan Milas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Kırkık’ın taşınmaz ticareti yönetmeliğindeki şartları taşımadığından dolayı taşınmaz ticareti yetki belgesi ( emlakçılık yapma yetkisi) Ticaret Bakanlığı tarafından iptal edildi...

Vatandaşın emlak vergisi yükü hafifletilecek!

Tüm dünyayı hızla yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında emlak vergisi ödemelerini 1 yıl erteleyecek Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de görüşülüyor.

geliri olmayanların emlak vergisi Haberi

geliri olmayanların emlak vergisi

Tek ev için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Ancak meskenler için emlak vergisi "0" oranı ile de hesaplanıyor. Mevzuat gereğince aranan koşulları taşıyan emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Peki, tek ev için emlak vergisi ödenir mi? Ödenmez mi?


Muafiyet Türkiye sınırları...