03 / 05 / 2024

Geliri siteler

Geliri siteler

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''geliri olan siteler oluşturabilmek'' konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradı olan kira gelir vergisinde hem evi olup hem kendisi kirada oturanların vergi mükellefi olup olmadıkları merak konusu oluyor. Peki, kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Tapu'dan Hazine'ye 8 milyar lira harç geliri!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçen yıl Hazine'ye 7 milyar 945 milyon 311 bin 165 lira harç geliri aktardığını bildirdi.

Çin'in Macau adasının geliri yüzde 2.6 düştü!

Las Vegas'tan bile büyük bir kumarhane cenneti haline gelen Çin'in Macau adası ilk zararını yazdı. 2001'den bu yana 100 milyarlarca dolarlık yatırım yapılan adanın geliri yüzde 2.6 düştü.

Sarphan Finanspark'ta satış toplam geliri 220.6 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Ümraniye 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sarphan Finanspark projesinde satış toplam geliri 220 milyon 608 bin 417 TL'ye çıktı.

Kapıcı dairesi kira geliri vergisi ödenir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, kapıcı dairesinin kiraya verilmesi durumunda elde edilen gelir vergisel sorumluluğu doğurur mu? Kapıcı dairesi kira geliri vergisi ödenir mi?

Kira geliri için beyanname örneği!

Kira gelir vergisi mükellefi olan kimselerin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi için beyannamenin en geç Mart ayının 25'ine kadar yapılması gerekiyor. İşte kira geliri için beyanname örneği..

216 Yapı Siteler Arası Futbol Turnuvası’nın kupaları verildi!

216 Yapı Siteler Arası Futbol Turnuvası’nın kupaları verildi. 216 Yapı'nın 216 Sancaktepe, 216 Koru ve 216 Butik projelerinde oturanları bir araya getirdiği “Siteler Arası Futbol Turnuvası" sona erdi.

Okyanuslarda yüzen siteler inşa edilecek!

Tasarımcılar kalabalık şehirlerden sıkılanları açık denizlere davet ediyor. Deniz tabanına sabitlenmeyecek yeni yerleşim birimleri adeta yüzen siteler olarak okyanuslarda dolaşacak...

1963 yılında İstanbul Belediyesi, en fazla ikinci geliri sinemalardan elde etmiş!

1963 yılında yılda 900 milyon lira geliri olan İstanbul Belediyesi, en fazla ikinci gelirini sinemalardan elde etmiş. 188 adet sinemadan Belediye'nin aldığı vergi, 17 milyon 986 bin liraymış.

Siteler-Karapürçek teleferik projesi iptal!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Kararda hat ve istasyonların yeriyle ilgili belirsizliklere de dikkat çekti.

Siteler-Karapürçek teleferik hattı iptal edildi!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Mahkeme karara gerekçe olarak, 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım îmar Planı'nda teleferik hattının bir ulaşım sistemi olarak yer verilmemesini gösterdi.

Ankara Siteler teleferiğine iptal kararı çıktı!

Siteler teleferiğine iptal kararı çıktı. ANKARA 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş kararı değerlendirdi.

Sarphan Finanspark'ta şirket toplam geliri artırıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilen Sarphan Finanspark'ta şirket toplam geliri artırıldı.

Geliri siteler Haberi

Geliri siteler

Normalde sitelerin geliri değil,  gideri olur, bu gider yönetim planında belirtilen şekilde demirbaş bedeli  veya yönetim aidatı adı altında malik, sakinlerden toplanan avans geliri ile karşılanır. Bir çok sitede, enerji,personel,malzemeden üretilen  hizmet giderleri bu şekilde finanse edilir.


Halden anlayan müteahhitler, imalatı ihtiyaç listesi üzerinden değil, yaşam senaryosu yaklaşımı ile, mimarlar grubu ve site yönetimleri danışmanı  ortak akıl ve tecrübesi ile aidat dostu siteler yaparlar.


İşte geliri olan siteler oluşturabilmek için müteahhitlerimize tavsiyeler


1. İmalatı ihtiyaç listesi ile değil yaşam senaryosu üzerinden yaptırınız.


2.İmalatta mimar grubunu, site yönetim danışmanı ile birlikte çalıştırınız.


3.Emsal dışı iskana konu kapıcı,bekçi dairelerini blok içi yerine, imar mevzuatının müsaade ettiği gibi, düz ayak girişli- bitişik veya ayrı bir blok olarak inşa ediniz, buraları oturumda geçici yönetim kararı ile ticari veya...