03 / 05 / 2024

gemlik deniz temizleme çalışmaları

gemlik deniz temizleme çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ve Gemlik sahillerinin katı ve sıvı atıklardan tamamen arındırılması için satın alınan deniz yüzeyi temizleme araçları, Mudanya’da gerçekleştirilen törenle hizmete girdi...

Gemlik'te konutlar maliyetine takas edilecek!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüme ilişkin, yerleşim yeri olan makilik alanlara sağlam ve deniz manzaralı konutlar yapılarak, isteyen vatandaşımızla maliyetine takas edileceğini açıkladı. 

Gemlik'te çoğunluğun talebi yerinde dönüşüm!

Kanun Hükmünde Kararname ile taşınma kararı alınan Gemlik’te kent merkezindekiler değeri düşmeden evlerini satmak istiyor. Gemliklilerin birçoğu deniz kenarındaki evlerini terk etmek istemediklerini aktarıyorlar.

TURMEPA deniz aracı Ağaoğlu sponsorluğunda ilk seferine çıktı!

Deniz Temiz Derneği 'nin ( TURMEPA ) deniz temizleme aracı, Ağaoğlu Şirketler Grubu sponsorluğunda ilk resmi seferine çıktı.

Ağaoğlu Boğaz temizliğine sponsor oldu!

Deniz Temiz Derneği’nin (TURMEPA) deniz temizleme aracı, Ağaoğlu Şirketler Grubu sponsorluğunda ilk resmi seferine çıktı. Ali Ağaoğlu, “Doğa bizim değil, çocuklarımızın, torunlarımızın bizlere emaneti" dedi.

Deniz ve kıyı temizleme çalışmalarına devam ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, deniz ve kıyıların temiz olması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güllüce, denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını açıkladı..

Refik Yılmaz: Gemlik'te binaların çoğu deniz kumundan yapılmış!

BURSA'nın birinci dereceden deprem bölgesinde yer alan Gemlik'in AK Partili Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki binaların yüzde 90'ının riskli olduğunu söyledi. Yılmaz, ilçeyi yüksek bölgeye taşımak için çalıştıklarını belirtti...

Gemlik Karsak Deresi temizleniyor!

Gemlik Belediyesi ve BUSKİ iş birliğiyle Karsak 'ta periyodik temizleme çalışmaları başladı. Karsak deresinin denize akan noktası ile Özdilek arasındaki kısmın kısa sürede temizlenmesi hedefleniyor.

Bandırma-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başladı!

Bandırma-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş, Gemlik İlçesi'nden geçen yıl başlattığı deniz uçağı seferlerine Bandırma'yı da ekledi.Bandırma Ticaret Odası üyelerine 15 lira indirim uygula

Bandırma-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başladı!

"Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden İstanbul seferlerini sürdüren Burulaş'a ait deniz uçağı, İstanbul Haliç'ten kalkarak 35 dakikada başarıyla ilk seferini gerçekleştirdi. Seferlerin aslında 15 Haziran 2014 tarihinde başlaması planlanıyordu.

İstanbul'un kıyı ve denizleri temizlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul genelinde kıyı ve deniz temizleme işini 9 Eylül 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu kıyı deniz temizleme işi 31 Aralık 2015'te tamamlanacak.

Gemlik'te altyapı çalışmaları devam ediyor!

Gemlik'teki yapılan altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Deniz ve dereye artık kanalizasyon akmayacağını belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hem deniz hem de Çarşı Deresi'nin daha temiz olacağını söyledi.

Bursa sahilleri deniz yüzeyi temizleme araçlarıyla temizleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ve Gemlik sahillerinin katı ve sıvı atıklardan tamamen arındırılması için satın alınan deniz yüzeyi temizleme araçları, Mudanya’da gerçekleştirilen törenle hizmete girdi...

Gemlik'e deniz manzaralı bölge hastanesi yapılıyor!

Bursa'nın Gemlik ilçesi modern bölge hastanesine kavuşuyor. 200 yataklı bölge hastanesinin ihalesi 30 Aralık'ta yapıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak hastanenin ihalesine 18 firmanın katıldığı açıklandı...

gemlik deniz temizleme çalışmaları Haberi

gemlik deniz temizleme çalışmaları


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ve Gemlik sahillerinin katı ve sıvı atıklardan tamamen arındırılması için satın alınan deniz yüzeyi temizleme araçları, Mudanya’da gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.


İki adet deniz temizleme aracının göreve başlaması nedeniyle, Mudanya İskelesi’nde basın toplantısı yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, satın alınan deniz yüzeyi temizleme araçlarıyla birlikte artık Bursa sahillerinin derinlemesine temizleneceğini söyledi. Bursa’nın 88 kilometre sahil bandına sahip bir şehir olduğunu hatırlatan ve Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli görevlerinden birinin de çevre temizliğinin sağlanması olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Daha önce el yordamıyla yapılan sahillerin temizliği, bundan sonra deniz süpürme araçlarıyla yapılacak." dedi.


Deniz süpürgelerinin hizmete girmesinin Büyükşehir Belediyesi’nin çevre adına yaptığı önemli çalışmalardan biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Mudanya ve Gemlik sahillerinin sürekli kontrol altında tutulacağını,...