04 / 05 / 2024

gemlik imar

gemlik imar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Yalova programına katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in makilik bölümünde bulunan ve orman vasfı taşımayan alanların toplu konut alanı yapılmasına yönelik dosyayı bakana sundu.

Gemlik deprem riskine karşı imara açılacak!

Gemlik'te, Cihatlı Mahallesi 'nden Kumla ve Karacaali sırtları ile Haydariye Mahallesi'ne kadar olan zeytinlik vasfını yitirmiş bakımsız araziler imara açılacak.

Gemlik ile Mudanya birleşiyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sağlam zeminli arazilerin imara açılması ve bu konuda yasa tasarısı hazırlanması için vatandaşların yanı sıra, muhalefetten de destek beklediklerini söyledi.

Gemlik Belediyesi'nde e-imar dönemi başlıyor!

Dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Bursa Gemlik Belediyesi, e-imar uygulamasını başlatıyor. Uygulama ile ilçenin imar bilgileri Gemliklilerin bilgisayar ve telefonlarına taşınacak.

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Gemlik'te 600 yıllık mahallelere imar izni verilemiyor!

Gemlik'in Büyükkumla, Narlı ve Karacaali mahallelerine 1990'da çıkan Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Evlerinde oluşan hasarları bile onaramayan ev sahipleri, imar izni olmadığı için altyapı çalışmalarının aksadığını ve doğalgaz kullanamadıklarını belirtti...

Gemlik'te tek katlı kafe için imar barışı başvurusu yapıldı!

Bursa Gemlik'te önünde sundurma bulunan tek katlı kafe için, '3 katlı yapı' gibi gösterilip imar barışı başvurusu yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Gemlik'te imar ve kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Gemlik'te gündemden düşmeyen dönüşüm ve îmar durumları ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Zafer Işık, ''Gemlik'te sonuca ulaşmak üzere olduğumuz kuzey imar planları konusunda bütçe görüşmelerinin ardından önemli adımlar atacak, meseleyi çözeceğiz'' diye konuştu.

Gemlik’in yeni imar dosyası Bakan Eroğlu'na iletildi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Yalova programına katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in makilik bölümünde bulunan ve orman vasfı taşımayan alanların toplu konut alanı yapılmasına yönelik dosyayı bakana sundu.

Gemlik Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Gemlik Belediye Meclisi Mart ayı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gündemin ilk 10 maddesi açıklandı...

Gemlik'te yapılan imar uygulamaları bölgeyi 4 kat değerlendirdi!

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa'nın Gemlik ilçesinde konuştu. Büyükataman ''Bugün yapılan imar uygulamalarıyla bölge en az 3-4 kat daha değerlenmiştir'' dedi.

Refik Yılmaz: Gemlik'i yeniden imar edelim!

Bursa Gemlik Müteahhitler Derneği yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Gemlik'i hep birlikte yeniden imar edip, kentsel dönüşümü de dayanışma içinde birlikte yapalım" dedi.

Gemlik Belediyesi, Kuzey İmar Planları'nı onayladı!

Gemlik Belediye Meclisi'nin kasım ayı 2. Olağan oturumunda uzun süredir tartışılan Gemlik Kuzey İmar Planları, onaylandı. Yılmaz, Kuzey İmar Planlarının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, 'Darısı ikinci etap planlarına' diye konuştu.

Kuzey imar planları, Gemlik Belediye Meclisi'nden geçti!

Gemlik Belediyesi’nin beş yıldır çıkış yolu aradığı yeni yerleşim bölgelerinin imara açılmasına ilişkin girişimleri bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi’nce reddedilmişti.

Gemlik Cihatlı imar planı askıya çıktı!

Bursa Gemlik İlçesi, Cihatlı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanında bulunan 1337, 1338, 1339 parsellere ilişkin revizyon 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Bursa Gemlik askeri alan imar planı askıda!

Bursa Gemlik'te “Askeri Alan” kullanımında bulunan 444 hektar yüzölçümlü alanda, Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

gemlik imar Haberi

gemlik imar



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Yalova programına katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in makilik bölümünde bulunan ve orman vasfı taşımayan alanların toplu konut alanı yapılmasına yönelik dosyayı bakana sundu.


Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’te dönüşümün hızlanması ve büyümenin karşılanması için yeni alanların açılmasının zaruri olduğunu ifade etti. Gemlik’te mevcut alanlarda geçmişten gelen çarpık yapılaşmadan dolayı zorluklar yaşadıklarının altını çizen Refik Yılmaz, ‘’Hem toplu konutlar, hem de özel sektörün çalışması için Gemlik’te yeterli alan ne yazık ki yok. Bu kadar önemli bir yer daha iyi binaları hak ediyor. Sosyal donatı alanlarının çoğalması ve Gemlik’in yeni kimliğe kavuşması, sonraki nesillere bırakacağımız en önemli miras olacaktır’’ dedi.


Belediye konutlarının da ilk etabının önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade eden...