26 / 07 / 2024

Gemlik Meydanı

Gemlik Meydanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan kent meydanı projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı devam ederken, ilçeye değer katacak meydan da etap etap ortaya çıkmaya başladı.

Gemlik Zeytin Dalı Meydanı açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik Belediyesi’yle birlikte düzenlediği ve bünyesinde yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının da bulunduğu Gemlik Zeytin Dalı Meydanı projesi açıldı.

Bursa Çarşı Cami açıldı!

Gemlik eski belediye binasının bulunduğu alana yapılan yeni Çarşı Camiinin ibadete açılmasının ardından önümüzdeki günlerde meydandaki Çarşı Camii yıkılacak ve Gemlik Meydanı denizle buluşacak.

Gemlik Meydanı için 6 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan kent meydanı projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı devam ederken, ilçeye değer katacak meydan da etap etap ortaya çıkmaya başladı.

Uludağ Üniversitesi Gemlik Kampüsü'ne yeni meydan yapılacak!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Gemlik Kampusu girişinde meydan ve çevre düzenleme çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Yılmaz, girişteki meydan çalışması ile ilçeye yakışır bir projeyi yaşama geçireceklerini söyledi.

Ahmet Dural Kent Meydanı için kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Ahmet Dural Kent Meydanı projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı devam ederken, ilçeye değer katacak meydan da etap etap ortaya çıkmaya başladı.

Gemlik Belediyesi kırsal mahallelere meydan yapıyor!

Gemlik Belediyesi kırsal mahallelere meydan yapıyor. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mahalle statüsüne köylerde yatırımlara devam ettiklerini söyledi.

Gemlik'te mahalle olan köyler için yol inşa edilecek!

Bursa’nın gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mahalle olan köylerde yol çalışmalarının başladığını söyledi. Başkan Refik Yılmaz, bölgeye yeşil alanlı, çiçekli ve çevre düzenlemeli, kamelyalarla renklendirilmiş güzel bir meydan yapacaklarını söyledi..

Gemlik Çarşı meydanı düzenlenecek!

Gemlik Çarşı meydanında 3 yıl süren hukuk mücadelesinde kazan Gemlik Belediyesi oldu. Dere kenarında bulunan bina belediye ekiplerince yıkılarak çarşı meydanı düzenlemesine başlandı...

Orhangazi'ye Kent Meydanı inşa edilecek!

Orhangazi’de Kent Meydanı olarak planlanan Marmarabirlik’e ait gemlik Caddesi üzerindeki 16 bin metrekarelik arsanın kamulaştırma işlemi ile ilgili en önemli adım atıldı...

Gemlik Küçükkumla'ya yeni meydan inşa ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, düzensiz ve çarpık yapılaşma nedeni ile merkezi bulunmayan Gemlik ’in Küçükkumla Beldesi ’ne meydan kazandırmak için beldedeki bir binanın yıkımını daha gerçekleştirdi.

Gemlik'te altyapı çalışmaları devam ediyor!

Gemlik Belediyesi. Ahmet Dural Meydanı. Hükümet binası çevresi ve gazinolar mevkindeki yollar ekipler tarafından gece gündüz çalışarak asfalt dökme işlemini tamamladı. Bu sayede pis kokunun ve kötü görüntünün de önüne geçilecek

Gemlik'te yıkılmak üzere olan tarihi bina tehlike saçıyor!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, İskele Meydanı'nda bir bankanın yanında bulunan tarihi bina kendiliğinden yıkılmaya başladı. Virane halindeki tarihi binanın sabah saatlerinde balkon bölümünden caddeye tuğlalar düştü...

Aksaray'daki viyadükler kalkıyor, meydan ortaya çıkıyor!

Kadir Topbaş Aksaray'daki viyadüklerin kaldırılıp geniş bir meydan ortaya çıkarılacağını söyledi, Topbaş'a bölge esnafından destek geldi

Gemlik Meydanı Haberi

Gemlik Meydanı


Kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde de meydan ve büyük park projelerine hız veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Kent Meydanı projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı çalışmasına devam ediyor. Daha önce yapılan 4 milyon TL’lik kamulaştırmanın ardından ana caddeye cepheli 3 binayı da 2 milyon TL’ye kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, boşaltılan bu binaların da yıkımını başlattı. Toplamda 6 milyon TL harcanan kamulaştırmalarla Gemlik Kent Meydanı için 2 bin 400 metrekare alan elde edilmiş oldu.


Sonucu adım adım yaklaşıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece kent merkezinin değil tüm ilçelerin de daha yaşanabilir hale gelmesi amacıyla çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirerek, Gemlik’te de yıllardır konuşulan ancak gerçekleşemeyen kent meydanı hayalinin de etap etap gerçekleşmeye başladığını söyledi. Daha önce Gemlik Belediyesi’ne ait binaların ortadan kaldırıldığını hatırlatan...