30 / 04 / 2024

gemlik zeytinlik imara açılacak mı

gemlik zeytinlik imara açılacak mı

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, Cihatlı Mahallesi'nden Kumla ve Karacaali sırtları ve Haydariye Mahallesi'ne kadar olan zeytin vasfını yitirmiş, bakımsız arazilerin imara açılmasını istediklerini söyledi.

Gemlik'te 6.2 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Gemlik İcra Dairesi tarafından Bursa Gemlik Engürücük Mahallesi'nde yer alan 5 bin metrekarelik zeytinlik olan taşınmaz üzerinde akaryakıt istasyonu ve eki binalar 6 milyon 171 bin 65 TL'ye icradan satışa çıkarıldı...

Mudanya'daki zeytinlik alanları imara açılmadı!

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, zeytinlik alanların yapılaşmaya açılmasına yönelik yasa teklifi hakkında konuştu. Türkyılmaz, arazilerin imara açılmaması gerektiğini belirtti.

Zeytinlik alanlarına imar yasağı!

Zeytinlik sahaları için düzenleme geri çekildi. Alanlar imara kapatıldı. Ev ve otel yapılamayacak zeytinliklere maden ve sanayi tesisi kurulabilecek.

Faruk Özlü'den zeytinlik sahalarına yatırım açıklaması!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, zeytinlik sahalarının imara açılmasına ilişkin konuştu. Konunun, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısından çıkaracaklarını söyledi.

Zeytinliklerin imara açılmasına itiraz!

Üretim reform paketi kapsamında zeytinlik alanların imara açılması ile ilgili düzenlemeye AK Partili milletvekillerinden itiraz geldi. Vekiller, “Sırıtıyor, reform paketine gölge düşürüyor” ifadesinde bulundu.

Ayvalık'ta zeytinlik alanları imara açılmayacak!

Ayvalık Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi. Belediye Meclisi'nin toplantısında zeytinlik alanların imara açılması onaylanmadı.

İmara açılan Darıca'daki zeytinlik alanları TBMM gündeminde!

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki imara açılan zeytinlik alanları meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu..

Darıca'daki zeytinlik alan imara açılıyor!

Kocaeli’nin zeytini ile meşhur Darıca ilçesinde, belediye meclisinin kararının ardından, zeytinlik alanlar imara açılıyor.

Bursa Gemlik'te 3.2 milyon TL'ye satılık zeytinlik!

Gemlik Sulh Mahkemesi, Bursa Gemlik'te bulunan 12 bin 152 metrekare yüzölçümlü zeytinliği satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün toplam satış bedeli 3 milyon 286 bin TL olarak belirlendi.

Kuzey imar planları, Gemlik Belediye Meclisi'nden geçti!

Gemlik Belediyesi’nin beş yıldır çıkış yolu aradığı yeni yerleşim bölgelerinin imara açılmasına ilişkin girişimleri bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi’nce reddedilmişti.

Gaziemir'de imara açılan zeytinlikler için eylem yapıldı!

İzmir Gaziemir'de son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanı imara açıldı. Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanın imara açılması üzerine yürüyüş yaptı..

Gemlik'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede deprem riskine karşı yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini söyledi.

Gemlik deprem riskine karşı imara açılacak!

Gemlik'te, Cihatlı Mahallesi 'nden Kumla ve Karacaali sırtları ile Haydariye Mahallesi'ne kadar olan zeytinlik vasfını yitirmiş bakımsız araziler imara açılacak.

gemlik zeytinlik imara açılacak mı Haberi

gemlik zeytinlik imara açılacak mı

Kumla Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesinin de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edildiğini belirterek, Gemlik'te 50-60 bin insanın hayatının risk altında olduğunu söyledi. 


İlçenin deprem riskine karşı, yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, Zeytin Koruma Kanunu, Mera Kanunu ve Orman Kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini belirten Yılmaz, "Cihatlı Mahallesi mevkiinden, Kumla ve Karacaali sırtlarına, Haydariye Mahallesi çevresine kadar olan zeytinlik vasfını yitirmiş, ormanlaşmış, bakımsız arazilerin imara açılmasmı istiyoruz. Gemlik'in dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesi de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edilmiş. Bizim için en değerli varlık insandır. Gemlik'te 50-60 bin insanın hayati risk altındayken, halka rağmen siyaset yapamayız" dedi. 


AĞAÇLAR ZARAR GÖRMEYECEK... 


Vatandaşa depremsel risk, kentsel dönüşüm, Kumla'ya...