08 / 07 / 2024

genel devlet toplam gelir ve harcamaları

genel devlet toplam gelir ve harcamaları

Genel devlet açığının gayrisafi yurt içi hasılaya (GSHY) oranı geçen yıl için yüzde 4,5 iken, toplam hesap 193 milyar 8 milyon lira açık verdi.

Devlet Su İşleri ve Tarım Orman Bakanlığı 8231 personel alacak! Kontenjanlar belli oldu! İşte tüm detaylar...

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyelerinde çalışmak üzere toplam 8231 devlet personel ve memur alımı yapacaklarını duyurdu! Peki, Başvurular başladı mı, ne zaman başalaycak? Personel alımı hangi kadrolara yapılacak? İşte tüm detaylar...

Meral Akşener: TOKİ’nin elindeki devlet arazilerinin, satış işlemlerini inceleyeceğiz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, TOKİ’nin elindeki devlet arazilerinin, satış işlemlerini inceleyeceklerini söyledi.

OGM 2022 personel alım başvuruları başladı mı? DSİ ve OGM personel alım şartları nedir?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan iş arayanları sevindirecek haber geldi. Oktay tarafından yapılan açıklamada Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü emrinde görev yapmak üzere toplam 5 bin 64 personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte personel alımına dair tüm detaylar...

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

Devlet Bahçeli'den son dakika emekli ve memur zammı açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği zam oranlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Temennim hiçbir insanımızın enflasyona ezdirilmemesidir." dedi.

Devlet Bahçeli'den son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Kayseri Yahyalı Devlet Hastanesi'nin inşaatı tamam!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Yahyalı Belediyesi kapalı pazar yeri açılışı ve araç tanıtım törenine katıldı. Özhaseki, Yahyalı Devlet Hastanesi'nin 1 hafta sonra hizmete açılacağını söyledi.

Ahmet Davutoğlu: Esnafımızın kiraları devlet tarafından karşılanmalı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Esnafımızın kira ve tüm faturaları devlet tarafından karşılanmalı" dedi ve kısmi kapanma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Veli Ağbaba: Esnafımızın kira ve diğer borçlarını devlet üstlenmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan ayında restoran ve lokantaların kapatılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, "Esnafımızın kira, fatura ve diğer borçlarını devlet bizzat kendi üstlenmelidir" dedi.

Devlet Bahçeli'nin Şuşa'da yaptıracağı okulun temeli atılıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan şehri Şuşa'da inşa edeceği okulun temelini Erdoğan, Aliyev ve Bahçeli'nin birlikte atması planlanıyor.

Eskişehir'e Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması için öneri verldi!

Eskişehir'de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Devlet Bahçeli'nin Karabağ'da yaptıracağı okulun projesi tamamlandı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinin Şuşa kentinde yaptıracağı okulun projesi tamamlandı. Okul projesinin mimarı Yusuf Ziya Günaydın, projenin detaylarını paylaştı...

Müjde! E-devlet ile 1000 TL pandemi yardımı!

PTT Genel Müdürlüğü hesaplarına ödenen 1000 TL destek müracaatı tüm vatandaşların hizmetine açıldı. E-devlet uygulamaları üzerinden hiçbir koşula bağlı kalmadan müracaat imkânlarına sahipsiniz...

genel devlet toplam gelir ve harcamaları Haberi

genel devlet toplam gelir ve harcamaları

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin "Devlet Hesapları" verilerini açıkladı. Verilere göre, genel devlet açığının gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranı geçen yıl yüzde 4,5 olarak açıklandı. Sosyal güvenlik kurumları alt sektörü fazla verirken, merkezi devlet ve mahalli idareler alt sektörleri açık verdi. Genel devlet konsolide borç stokunun GSYH'ye oranı ise 2019 yılında yüzde 32,6 oldu.

Harcamaların GSYH içindeki payı arttı

Genel devlet toplam harcamaları geçen yıl 1 trilyon 531 milyar 456 milyon lira iken, harcamaların GSYH içindeki payı yüzde 35,4 olarak hesaplandı. Söz konusu bu oran 2018'de yüzde 34,7 idi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; genel devlet toplam gelirleri 1 trilyon 338 milyar 448 milyon liraya yükselirken, gelirlerin GSYH içindeki payı yüzde 31'e indi. Değer olarak tüm ana harcama ve gelir...