27 / 04 / 2024

Devlet Bahçeli'nin Şuşa'da yaptıracağı okulun temeli atılıyor!

Devlet Bahçeli'nin Şuşa'da yaptıracağı okulun temeli atılıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan şehri Şuşa'da inşa edeceği okulun temelini Erdoğan, Aliyev ve Bahçeli'nin birlikte atması planlanıyor.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nca Ermeni işgalinden kurtarılan Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Şuşa şehrinde yapılması planlanan okul projesi için Azerbaycan'a giden üç kişilik ekip, döndü. MHP Lideri Bahçeli'nin isteğiyle, projenin mimarı Isparta eski Belediye Başkanı ve Bahçeli'nin danışmanı yüksek mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın Azerbaycan ziyareti, altı gün boyunca devam etti.

HEYET ALİYEV'LE GÖRÜŞTÜ

Hürriyet'te yer alan habere göre; MHP heyeti Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ve yetkililerin katıldığı görüşmeler gerçekleştirdi. Azerbaycan dönüşünde ise heyet, Devlet Bahçeli ile bir görüşmede bulundu. Görüşme sırasında proje hakkında bilgiler verildi.

Devlet Bahçeli nin Şuşa da yaptıracağı okulun temeli atılıyor!

ERMENİLER YIKARAK GİTMİŞ

Azerbaycan'da çok iyi karşılandıklarını söyleyen Günaydın, Cumhurbaşkanı Aliyev'in, Ermenilerin kaçarken özellikle eskiden tarihi ve turistik bir şehir olan Şuşa'yı harabeye çevirdiklerini, özellikle Türk mührü olan okul, medrese, kervansaray gibi tüm tarihi değerleri yıktıklarını ve yok etmek istediklerini söylediğini aktardı.

Aliyev'in, tüm bu tarihi değerlerin ve Şuşa'nın tekrar kurulacağı ve daha güzel şeyler yapılacağını söyleyen Günaydın, "Sayın genel başkanımızın bu projeyi yapmak istediği, iki cumhurbaşkanı arasında kabul gördüğü, bu kabul neticesinde hazırlanan projeyi de anlattık. Sayın Cumhurbaşkanı, okulumuzun ve projemizin de Türk alemi açısından orada çok büyük anlamı olacağını söyledi. 'Arkadaşım, dostum ve gardaşım' diye konuşarak cumhurbaşkanımızı kastetti ve burada büyük bir bütünlük ve hatıra olduğunu açıkladı.

ŞUŞA'DA KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Okulun inşa edileceği alanın henüz netleşmediğinden bahseden Günaydın, "Ermeni işgalinden kurtarılan Şuşa'ya geri dönecek olan Azerbaycan vatandaşlarının eskiden hak sahibi olduğu toprakların iadesi için titiz bir kadastro çalışması yapılıyor. Sayın Aliyev'in bizzat kendi ağzından bu çalışmalar neticesinde en güzel yerinden arazi verileceği söylendi. Bu konuda cumhurbaşkanı yardımcısına da her an irtibat kurabileceğimiz şekilde yetki verdi. Görüşmemiz bir saatten fazla sürdü hem cumhurbaşkanımıza hem genel başkanımıza sık sık 'Gardaşım' diyerek teşekkür etti" dedi.

Devlet Bahçeli'nin Karabağ'da yaptıracağı okulun projesi tamamlandı!


Geri Dön