28 / 04 / 2024

Karşıyaka Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’nin temeli atılıyor!

Karşıyaka Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’nin temeli atılıyor!

Yenimahalle Belediyesi, yarın klasik Pazar anlayışına son veren dev projeye start veriyor. Yenimahalle Belediyesi tarihinin en büyük bütçeli yatırımı da olma özelliği taşıyan Karşıyaka Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’nin temeli atılıyor...




Sadece Ankara’da değil Türkiye’de ses getiren dev projelere imza atan Yenimahalle Belediyesi, 16 Ekim Cuma günü klasik Pazar anlayışına son veren dev projeye start veriyor. Yenimahalle Belediyesi tarihinin en büyük bütçeli yatırımı da olma özelliği taşıyan Karşıyaka Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’nin temel atma törenini gerçekleştiriyor.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacak olan törenle, 28 bin m2 kapalı alana sahip yeni nesli pazarın temeli atılacak.


Tesis Türkiye’de bir ilk olacak


Proje, yalnızca pazar yeri ihtiyacına değil içerisinde bulunduracağı hizmet alanlarıyla o bölgedeki mahallelerde yaşayanların da sosyal ihtiyaçlarını karşılaması açısından da önem taşıyor.


Tesiste, bay ve bayan yüzme havuzu, fitness merkezleri, plates-yoga salonları, Türk hamamı, spor kompleksi, yaz-kış  hizmet vermeye hazır mekanik havalandırmalı ve teknik donanımları yüksek düğün salonları, taziye evi, akvaryum, kafeteryalar,  çok amaçlı salon, gençlik merkezi, ikinci bahar lokali, etüt merkezi ve kreş de yer alacak.


Dört mevsim keyifli alışveriş

 

Haftanın belirli günlerinde pazar alanına ev sahipliği yapacak tesis, büyük meydan alanları ile de bölge halkının toplanma ve sosyal aktivite alanı olarak dört mevsim hizmet verecek.


Meydan ve sokakların üzeri güneş kontrollü camlarla kapatılarak hem vatandaşın pazar alışverişi yaz aylarının sıcak güneşinden korunacak, hem de vatandaş kışın dış etkenlerden korunaklı bir şekilde keyifle alışveriş yapılabilecek.


Otopark sorununa son


Geniş kapalı otoparkıyla araç kirliliğinin ve trafik karmaşasının da önüne geçen belediye, aynı zamanda alışveriş alanlarından direk otoparka inen asansörlerle vatandaşların poşet taşıma çilesine de son veriyor.



Yenimahalle Belediyesi


Geri Dön