03 / 05 / 2024

Genel Hizmet Alanları

Genel Hizmet Alanları

İmar plan çalışmaları yapılan kimi yerler konut, kimi yerler ticari vs. imarlı olarak düzenlenmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Arsanızın metrekaresi nasıl kesintiye uğrar?

İmar plan çalışmaları yapılan kimi yerler konut, kimi yerler ticari vs. imarlı olarak düzenlenmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü hizmet binasının inşaatı TBMM'de!

Eti Maden İşletmelerinin Genel Müdürlüğünün hizmet binasının inşa süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Esenler Belediyesi 12 alanı 140 milyon TL’ye sattı iddiası!

Esenler Belediyesi, vergi borçlarını, iki cami, bir okul ve hizmet alanlarını devlete satarak ödedi. Sayıştay raporuna göre belediye geçen yıl üzerinde cami ve okulların olduğu 12 alanı yaklaşık 140 milyon TL’ye sattı.

Esenler Belediyesi gayrimenkullerini sattı mı?

İstanbul Esenler Belediyesi'nin devlete olan borçlarını; iki cami, bir okul ve hizmet alanlarını satarak kapattığı iddia edildi. 

İBB'den Tuzla Belediyesi'ne kreş için yer tahsisi talebi!

İBB'nin 'Yer gösterin kreş yapalım' talebini eleştiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "İBB’nin Tuzla’da 82 tane parseli var. Bu parsellerde hizmet alanları var, spor alanları var, sosyal ve kültürel alanlar var. Tüm bunlar varken ‘Siz bize yer gösterin biz kreş yapalım’ diyorlar” dedi.

Irak, Katar ile inşaat alanında iş birliği yapmak istiyor!

Katar'ın zor şartlar karşısındaki aklı selim tutumundan övgüyle bahseden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Katar ile çeşitli alanlarda özellikle de ekonomi, inşaat, yatırım ve hizmet alanlarında iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

İstanbul'da binalara estetik ayarı!

İstanbul'da yeni bir dönem başlıyor. Yeni imar yönetmeliği ile birlikte binalara estetik gelecek. Yeni yönetmelikle birlikte, ticaret hizmet alanlarıyla merkezi iş alanlarında rezidans yapılamayacak...

Bahçesaray'da 10 dükkan ve hizmet alanları açıldı!

Van’ın Bahçesaray Belediyesi tarafından yapılan 10 adet dükkân ve birçok hizmet alanlarının açılışı gerçekleştirildi.

İstanbul'daki eğitim alanlarının imarının değiştirildiği iddiaları mecliste!

İstanbul'da meri planlarda eğitim tesisi alanı olarak geçen parsellerin 2004-2013 yılları arasında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ticaret-konut hizmet alanları olarak değiştirildiğine dair iddialar TBMM gündemine taşındı..

Bursa Yıldırım estetik çalışmalarla yenileniyor!

İlçede hizmet veren kamu kuruluşlarına verdiği desteği sürdüren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak faydalandığı hizmet alanlarında yaptığı estetik çalışmalarla insanların yaşamını kolaylaştırıyor.

Etimesgut Belediyesi yatırımlarına hız verdi!

ETİMESGUT Belediye Başkanı Enver Demirel, belediye hizmetlerinin ve devam eden yatırımların yaz döneminde de etkin yürütülmesi amacıyla mesaisinin büyük bölümünü sahada; yatırım ve hizmet alanlarında geçiriyor.

Genel Hizmet Alanları Haberi

Genel Hizmet Alanları

Bilindiği üzere Türkiye’nin birçok yerinde tarla vasıflı ya da başkaca imara açılmamış yerlerde yeni plan çalışmaları yapılanmaktadır. İmar plan çalışmaları yapılan kimi yerler konut, kimi yerler ticari vs. imarlı olarak düzenlenmektedir. İstem tam da bu plan çalışması süreci ve sonrası; hak kayıplarının olduğu, gayrimenkulünüzün metrekaresinde azalma ya da bulunduğunuz konumdan bambaşka bir konuma gönderilebileceğiniz, bir süreçtir. 


DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) kesintileri ile oluşturulan alanlar “Genel Hizmet Alanları’’ olarak tanımlanmakta ve bunlar; yol, meydan, park, genel otopark, çocuk bahçesi, yeşil alan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim kurumları, ibadet ve karakol, terminal, taşıma istasyonları, semt pazarı,  yerleri gibi alanları temsil etmektedir. Genel hizmetler için kullanılmak üzere ayrılan bu alanlar düzenlemeye konu olan arsa ve araziler üzerinden %40 ‘a kadar...