08 / 05 / 2024

genel sığınak özellikleri

genel sığınak özellikleri

Sığınaklar, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki genel sığınak nedir?

Genel sığınaklar nelerdir?

Sığınaklar; kullanacaklara göre sığınak çeşitleri ve kullanım amacına göre sığınak çeşitleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kullanacaklara göre sığınak çeşitleri kapsamında yer alan genel sığınaklar nelerdir?

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler bunlara dikkat edin! 2023 prefabrik evler ne kadar? Prefabrik ev kışın kullanılır mı?

Prefabrik evler şu sıralarda özellikleri ve fiyat aralığı bakımından bu yapılar ile ilgilenen kişilerin gündeminde yer almaktadır. İşte hem prefabrik evler hakkında merak edilenler!

 Samsung hayranlarının merakla beklediği Galaxy Z Flip 5 özellikleri sızdırıldı! İşte muhtemel satış fiyatı

Ağustos ayında  Unpacked etkinliğinde tanıtılması beklenen Samsung Galaxy Z Flip5 modelinin fonksiyonları gün yüzüne çıktı. Piyasaya sızan özellikleri ve Türkiye satış fiyatını haberimizden öğrenebilirsiniz.

BMW'nin amiral gemisi 7 serisi üst düzey performans sunuyor! Hız delisi araç bayilerde

BMW 7 Serisi, son teknoloji özelliklerle donatılmıştır. Gelişmiş multimedya sistemi, dokunmatik ekranlar, adaptif cruise control, otonom sürüş özellikleri ve güvenlik sistemleri gibi bir dizi ileri teknoloji deneyimi sunar. Peki 14 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Üstün sürüş özellikleri ile donatılmış Kia Sorento uygun fiyatlarla bayilerde

Kia Sorento, sürücü asistanı teknolojileri ve diğer güvenlik özellikleri ile donatılmıştır. Bunlar arasında çarpışma önleme sistemi, şerit takip asistanı, akıllı hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi ve diğer özellikler yer alır. Peki Kia Sorento 09 Mayıs 2023 fiyat listesi

Seat Arona fiyatları Mayıs'ta olduğu gibi kaldı! Şehir trafiğine uygun Arona uygun kampanya koşulları ile satışta

Seat Arona, geniş iç hacmi, konforlu sürüş özellikleri ve güçlü motor seçenekleri ile öne çıkan bir kompakt SUV'dir. Yollarda oldukça iyi performans sergiler ve güvenli bir sürüş sunar. Bir Seat Arona sahibi olmak isterseniz bayisindeki uygun kampanyaları kaçırmayın. 

Rahat bir sürüş deneyimi yaşamak istiyorsanız BMW X7 size hitap ediyor demektir

Mükemmel sürüş deneyimi açısından BMW, X7 modelinde mükemmel sürüş özellikleri sunar. Hassas yönetimi, dinamik sürüş deneyimi ve yüksek performansı ile konforlu bir sürüş sağlar. Peki 22 Nisan 2023 fiyat listesi.

Mükemmel yol tutuşu ve yüksek performansı ile BMW 4 serisi bayilerde! BMW 4 serisi Nisan zammı ne kadar oldu?

BMW 4 Serisi, sportif sürüş özellikleri, lüks iç mekanı ve son teknolojik özellikleri nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca şık tasarımı, çeviklik ve performansı ile de dikkat çekmektedir. Peki BMW 4 serisi Nisan zammı ne kadar oldu?

Jeep Compass Şubat fiyatı belli oldu! İşte Compass Longitude Limited ve S Limited 11 Şubat 2023 fiyat listesi…

Jeep Compass Şubat ayı fiyatları belli oldu! İşte Compass Longitude, Limited, S Limited özellikleri ve 11 Şubat 2023 fiyat listesini sizler için derledik.

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?

BMW farkı yeni 1 serisinde! BMW 12 Ekim fiyat listesi

Alman dehası BMW’nin 1 serisinde tasarım, otomobilin hem içinde hem dış tarafında güçlü bir izlenim yaratıyor. Sürüş Asistanı güvenlik paketiyle şehir içi fren özelliğine sahip yaya uyarısı ve de kamera tabanlı yaklaşma uyarısı ile Şerit Terk Uyarısı gibi özellikleri içeriyor.

Yeni Lamborghini Urus S tanıtıldı! İşte fiyatı…

Lamborghini, geçtiğimiz ay sevilen SUV modeli Urus'un Performante versiyonunu tanıtmıştı. Şimdi ise orijinal  Urus'un yerini alacak olan 2023 model Lamborghini Urus S ile kamuoyunun karşısına çıktı. Peki Lamborghini Urus S’in fiyatı ne kadar? İşte yeni Urus S'in özellikleri ve fiyatı…

Çiftçiler dikkat! Başak Traktör 586 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! 28 Eylül 2022 fiyat listesi

Başak Traktör'ün tarla traktör serisinin Eylül ayı fiyatları açıkladı. Peki, Başak Traktör'ün fiyatları ne kadar? Başak Traktörün 2075 BK, 2075 BT, 2090 S serisinin özellikleri ve 28 Eylül 2022 fiyat listesi...

genel sığınak özellikleri Haberi

genel sığınak özellikleri

Genel sığınak nedir?

Sığınaklar, apartmanın ortak alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Sığınaklar, tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. 


Binaların giriş ve kat holleri, ışıklıklar, hava bacaları, saçaklar, tesisat şaftları, alanları veya katları, açık ve kapalı merpenler, yangın merpenleri, asansörler, kalorifer dairesi, kapıcı dairesi, kömürlük, sığınak ve otopark gibi ortak kullanıma ayrılan alanlardır. Peki genel sığınak nedir?


Genel sığınaklar: 

Halkın korunmasını sağlamak amacıyla kamu tarafından yapılan sığınak yapılarıdır. Genel sığınaklar; sinema, tiyatro, eğlence yeri, otopark, garaj, kapalı çarşı ve pasaj gibi yapı ve tesisler ile park, ağaçlandırılacak alan, rekreasyon, yeşil ve açık alan, yol ve meydanların altında inşa edilebilir. 


Ayrıca metrolar ve yeraltında yapılacak sığınak kullanımına da...