09 / 05 / 2024

genel sığınak yönetmeliği

genel sığınak yönetmeliği

Sığınaklar, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki genel sığınak nedir?

Genel sığınaklar nelerdir?

Sığınaklar; kullanacaklara göre sığınak çeşitleri ve kullanım amacına göre sığınak çeşitleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kullanacaklara göre sığınak çeşitleri kapsamında yer alan genel sığınaklar nelerdir?

Emniyet görevlileri dikkat! Polis atama yönetmeliği değişiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği hakkında konuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022 bugünkü 31779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Otopark Yönetmeliği virüs engeline takıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği koronavirüs pandemisi nedeniyle yeniden ertelendi.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31031 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TÜGEM'in Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği basın toplantısı yarın!

TÜGEM’in Ankara Lansmanı ve Gayrimenkul Sektörünü bilgilendirmek amacıyla "Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve MYK süreci" hakkındaki basın toplantısı yarın gerçekleştirilecek...

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran'da!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Işığında İstanbul İmar Yönetmeliği toplantısı 30 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017!

Ekim 2017 itibari ile yürürlükte olacak yeni imar yönetmeliği uygulama imar planı bulunan alanları kapsıyor. İşte yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017..

İmar yönetmeliği uygulaması 3 kez uzatıldı!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Basmacı, yönetmeliğin uygulama süresinin uzatılmasına tepki gösterdi.

genel sığınak yönetmeliği Haberi

genel sığınak yönetmeliği

Genel sığınak nedir?

Sığınaklar, apartmanın ortak alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Sığınaklar, tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. 


Binaların giriş ve kat holleri, ışıklıklar, hava bacaları, saçaklar, tesisat şaftları, alanları veya katları, açık ve kapalı merpenler, yangın merpenleri, asansörler, kalorifer dairesi, kapıcı dairesi, kömürlük, sığınak ve otopark gibi ortak kullanıma ayrılan alanlardır. Peki genel sığınak nedir?


Genel sığınaklar: 

Halkın korunmasını sağlamak amacıyla kamu tarafından yapılan sığınak yapılarıdır. Genel sığınaklar; sinema, tiyatro, eğlence yeri, otopark, garaj, kapalı çarşı ve pasaj gibi yapı ve tesisler ile park, ağaçlandırılacak alan, rekreasyon, yeşil ve açık alan, yol ve meydanların altında inşa edilebilir. 


Ayrıca metrolar ve yeraltında yapılacak sığınak kullanımına da...