27 / 04 / 2024

Gercüş

Gercüş

Gercüş ilçesinde 497 bin liralık enerji borcu nedeniyle 6 köye içme suyu sağlayan ana su deposunun elektriği kesildi. Ana deponun elektiriği kesilince 6 köy susuz kaldı...

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Hasankeyf-Gercüş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantı ile katılım gösterdiği törenle bugün açıldı. İşte Hasankeyf-Gercüş Tüneli ile ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde ekonomiye yönelik açıklamalarda bulunarak vatandaşlara ''Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var.'' diyerek müjdeli haberler verdi.

10 soruda TOKİ Batman Gercüş Projesi!

TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde Batman’da 1.750 konut inşa edilecek. Peki, TOKİ Batman Gercüş Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Batman'da inşaat işçileri elektrik akımına kapıldı: 1 ölü, 1 ağır yaralı!

Batman Gercüş'Te inşaat işçilerinin elektrik akımına kapılması sonucu bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

Batman'da arazi kavgası: 9 yaralı!

Batman'ın Gercüş ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabalar arasında taşlı sopalı kavga meydana geldi. Kavga sonucunda 9 kişi yaralandı.

TOKİ'den Batman Gercüş için sosyal konut talebi!

Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut'u ziyaret etti. Özdemir, Gercüş ilçesine ‘sosyal konut’ yapılması için talepte bulundu.

Batman Gercüş Lojmanları yıkılıyor!

Batman'ın Gercüş İlçesindeki Belediye Lojmanları, depreme dayanıklı olmadığı ve ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle boşaltılıp yıkılacak.

Batman Gercüş'teki cezaevinin yerine okul yapılıyor!

Batman'ın Gercüş ilçesinde 10 yıl önce kapatıldıktan sonra yıkılan cezaevinin yerine MEB tarafından 16 derslikli imam hatip lisesi inşa ediliyor.

Batman'da 2 yeni hastane inşa edilecek!

Batman’ın Sason ve Gercüş ilçelerindeki devlet hastanelerinin ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Hakan Pamukçu, yeni 2 hastanenin yapılacağı bilgisini verdi.

Batman'da iki belde de üst ve alt geçit yapılacak!

Karayolunun ortasından geçtiği ve görünmez kazaların yaşandığı 3000 nüfuslu Bekirhan beldesi nihayet alt geçide kavuşuyor. Gercüş’ün 2000 nüfuslu beldesi Kayapınar’da da üst geçit yapılacak.

Batman'da Gercüş-Midyat Karayolu projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Batman Hasankeyf Gercüş Midyat Yolu projesi için 27 Ocak 2015 günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kamunun rotası büyük altyapı projeleri!

AA muhabirinin OVP'den yaptığı derlemelere göre, Orta Vadeli Programa ( OVP) göre, kamu yatırımları, özel sektörün gerçekleştiremeyeceği ekonomik ve de sosyal altyapı alanlarına da yoğunlaştırılacak.

Mehmet Şimşek Kantar Köprüsü'nü inceledi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş ilçesinde yapımı tamamlanan 480 metre uzunluğundaki Kantar Köprüsü'nde ve TOKİ tarafından emekliler için Kuyubaşı köyünde yaptırılan konut inşaatında incelemelerde bulundu...

Gercüş Haberi

Gercüş

Batman'ın Gercüş ilçesinde 497 bin liralık enerji borcu nedeniyle 6 köye içme suyu sağlayan ana su deposunun elektriği kesildi.  Biriken elektrik borcunu ödeyemeyen vatandaşlar, içme suyu ihtiyaçlarını köy meydanındaki kuyular ve tankerlerle karşılıyor.


DEDAŞ ekipleri, Gercüş'ün Tepecik, Doruk, Gökçe, Taşçı, Yenice ve Bağözü köylerinin ortak kullandığı ana su deposunun elektriğini biriken 497 bin 536 liralık borcun ödenmemesi nedeniyle kesti. Kesinti nedeniyle 6 köy susuz kaldı. 


Doruk köyü muhtarı Şehmuz Sabuktekin, AA muhabirine, yaklaşık 500 bin liraya ulaşan elektrik borcunun sadece 6 köye ait olmadığını ileri sürerek, daha önce su depolarından Hisar Belde Belediyesi, Kayapınar Jandarma Karakolu ve Kömürcü köyünün de yararlandığını savundu.


Yetkililerin bu soruna çare bulmalarını istediklerini ifade eden Sabuktekin, "Hisar Belde Belediyesi, Kayapınar Jandarma Karakolu ve Kömürcü köyü kendi paylarına...