29 / 04 / 2024

Gevher Nesibe Tıp Medresesi

Gevher Nesibe Tıp Medresesi

Kayseri' de, 8 asırdır ayakta kalan ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Selçuklu medreseleri, müze, kültür sanat merkezi ve kitapçılar çarşısı olarak hizmet veriyor

Aydın Üniversitesi'ne yeni tıp fakültesi hastanesi!

İstanbul Aydın Üniversitesi 75 milyon dolar yatırım yaptığı tıp fakültesini önümüzdeki yıl açıyor. Fakülte bünyesinde 250 yataklı hastane de kurulacak.

ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi kendi elektriğini üretecek!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, kendi elektriğini kendisi üretecek. ‘Güneş Pili’ projesiyle hem enerji maliyetlerini azaltacak, hem de temiz enerji sağlanacak.

Avrasya Tüp Geçit Projesi'nde son 20 metre!

Türkiye'nin önemli projelerinden bir tanesi daha hayata geçiyor. Avrasya Tüp Geçit Projesi'nde önemli bir aşama geride kalıyor. Projede, denizin altından tünel için delme işlemleri hız kesmeden devam ediyordu. Tünelde artık son 20 metrelik kazılacak bölüm

Cerrahpaşa Tıp Müzesi'nin restorasyonu 3 yıldır sürüyor!

Dünyada en nitelikli koleksiyonların bulunduğu 10 müzeden biri olan Cerrahpaşa Tıp Tarihi Müzesi, 1 yıl içinde restorasyonu tamamlanıp bitirilmesi gerekirken 3 yılda bitirilmedi.

Kayseri Gevher Nesibe Mahallesi'ndeki riskli bina ne zaman yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamda yaptığı riskli binaların tespiti sırasında, Gevher Nesibe Mahallesi'ndeki İŞKUR binası da depreme dayanıksız çıkmış ve İl Müdürlüğü daha sonra başka bir binaya taşınmıştı.

İstanbul'da yapılan tüp geçitler otelleri sevindirdi!

İstanbul Anadolu yakasını, Avrupa yakasına bağlayacak tüp geçitlerin yapılması, Ataşehir’de finans merkezi inşası ve Atatürk Havalimanı’nın şehir dışına taşınacak olması Anadolu yakasındaki otelcileri sevindirdi.

Ekrem Demirtaş: Körfez Tüp Geçit Projesi önemli bir proje!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Körfez Tüp Geçit Projesi'nin kilitlenen İzmir trafiği için önemli bir çözüm yolu olduğunu, mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İTO Başkanı Demirtaş: İzmir Körfez Tüp Geçiti hayati bir proje!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Körfez Tüp Geçit Projesi'nin kilitlenen İzmir trafiği için önemli bir çözüm yolu olduğunu, mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

YÖK Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulmasını onayladı!

Ege Bölgesi'nde tıp fakültesi olmayan tek il olan Uşak, fakültesine kavuşuyor. Yüksek Öğretim Kurulu, Uşak'a Tıp Fakültesi kurulması kararını onayladı. Uşak Milletvekili Mehmet Altay, fakültenin yakın zamanda açılacağını müjdeledi.

Uşak Üniversitesi'ne tıp fakültesi kurulacak!

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, "Uşak Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulması yönündeki teklif YÖK tarafından kabul edildi'' dedi.

İzmir Körfez Tüp Geçidi eleştirileri yanlış!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi'ne yönelik eleştirileri doğru bulmadığını bildirdi.

Körfez Tüp Geçit Projesi İzmir trafiğini rahatlatacak!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de yapımı planlanan Körfez Tüp Geçit Projesi'nin nostalji yolu olmadığını, kilitlenen İzmir trafiğine çözüm sağlayacağını bildirdi.

Özel üniversiteler Topkapı Yenibosna arasında tıp fakültesi için yer arıyor!

İstanbul'daki özel üniversiteler Topkapı-Yenibosna arasında tıp fakültesi yapacak yer arıyor. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Kampüsü Topkapı Maltepe'de, Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Merkezefendi'de hayata geçti...

Gevher Nesibe Tıp Medresesi Haberi

Gevher Nesibe Tıp Medresesi

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren, Selçuklu'nun kadın sultanlarının adını taşıyan Gevher Nesibe ve Hunat Hatun medresesi ile Sahabiye Medresesi, "kadim kent" olarak adlandırılan Kayseri'nin simgelerinin başında geliyor.


Kent merkezindeki Mimar Sinan Park içinde yer alan, Selçuklu Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev'in kız kardeşi Gevher Nesibe'nin vasiyeti üzerine yaptırılan Gevher Nesibe Tıp Medresesi, bir dönem tıp öğrencilerini ağırlamış, aynı zamanda bimarhane (akıl hastanesi) olarak kullanılmış.


Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettirdiği medrese, Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmet veriyor.


- 800 yıllık medrese, kültür sanat merkezi oldu


Sultan I. Alaaddin Keykubat'ın eşinin adını taşıyan 800 yıllık Hunat Hatun Külliyesi, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile kültür ve sanat merkezine dönüştürüldü. Taş işçiliğinin inceliklerini yansıtan medresede, ebru, ney, çini, cam, ahşap işleme, halı dokumacılığı gibi sanatların eğitimi veriliyor.


Ön yüzü kervansaray...