03 / 05 / 2024

Geyve Pamukova Eskiyayla akçay barajı

Geyve Pamukova Eskiyayla akçay barajı

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akçay Barajı' nın Sapanca Gölü'ne alternatif olarak Sakarya'ya içme suyu sağlayacağını belirterek, projenin tamamen SASKİ çalışanları tarafından hayata geçirildiğini söyledi...

Sakarya'da 2 adet arazi satılıyor! İhalesi 8 Aralık'ta! 

Sakarya Pamukova Belediye Başkanlığı, Sakarya ili, Pamukova ilçesinde yer alan 2 adet araziyi satıyor. Peki Sakarya Pamukova'da yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Levent Geyve ve Şafak Uçak ortaklığında kuruldu.

Belediye 3 arsa satacak! Arsa almak isteyenler dikkat!

Sakarya İli Pamukova Belediye Başkanlığı, Sakarya Pamukova, Pamukovaköy'de yer alan 3 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 19 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

Belediyeden o ilde satılık arsa fırsatı! Arsa alacaklar bu fırsatı kaçırmayın!

Sakarya İli Pamukova Belediye Başkanlığı, Sakarya Pamukova'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Belediyeden 10 yıllığına kiralık akaryakıt istasyonları! 

Sakarya İli Pamukova Belediye Başkanlığı, Sakarya Pamukova'da yer alan 2 adet akaryakıt istasyonunu kiraya veriyor. İşte detaylar...

Şaban Dişli Sakarya’daki çiftliğini 35.5 milyon TL'ye satıyor!

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, memleketi Sakarya Geyve'de İlimbey Köyü’ndeki çiftliğini, 35.5 milyon TL'ye satıyor... 

Sakarya Geyve Meydanı inşaatında son durum ne?

Geyve heyeti ile bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, Geyve Meydan projesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüce açıklamasında, Meydan projesinde kaba inşaatın tamamlandığını dile getirdi. 

Sakarya Geyve'de 23.6 milyon TL'ye satılık fabrika binaları!

Geyve İcra Dairesi, Sakarya Geyve'de bulunan tek katlı kargir havai fişek oyuncak ve kimya fabrika binaları ve tarlasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 23 milyon 668 bin 793 TL olarak belirlendi. 

Sakarya Geyve Meydanı 5 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve Meydanı için 5 Haziran Cuma günü ihaleye çıkacaklarını müjdeledi.

Sakarya Pamukova Devlet Hastanesi yeniden ihaleye çıkıyor! 

Sakarya Pamukova'da müteahhit firma tarafından yarım bırakılan 25 yataklı devlet hastanesinin inşaatı Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkıyor...

Sakarya'da acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ili Geyve ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Geyve Alifuatpaşa’daki MYO binası yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, MYO’nun Alifuatpaşa’daki ek hizmet binasının yenilenmesi için protokol imzaladı.

Sakarya’da spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz Sapanca Spor Tesisleri de artık açılış için gün sayıyor. Geyve ilçemize de spor tesisi kazandıracağız. İnşallah Sakarya’mızda spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak” dedi.

Geyve Pamukova Eskiyayla akçay barajı Haberi

Geyve Pamukova Eskiyayla akçay barajı


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akçay Barajı'nın Sapanca Gölü'ne alternatif olarak Sakarya'ya içme suyu sağlayacağını belirterek, projenin tamamen SASKİ çalışanları tarafından hayata geçirildiğini söyledi.


Adapazı Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Keleş, araştırmaları sonucunda Akçay deresinde yılık 53 milyon metreküp akım gerçekleştiğini, bunun sadece 3 milyon metreküpünü kullanabildiklerini söyledi.


Keleş, 50 milyon metreküp suyun ise çok düzensiz bir şekilde Sakarya Nehri'ne karıştığını anlatarak, "Akçay Barajı ve isale hatları sayesinde yaklaşık 40 milyon metreküp çeşme suyunu çok rahat bir şekilde şehrimize ulaştırabiliriz. 13 milyon metreküp suyu ise düzenli olarak dereye akıtarak doğal yaşamı risk etmeden ve tarımda kullanılmak üzere dereye bırakabiliriz" diye konuştu.


Akçay deresinin içme suyu olarak kullanıldığına dikkati çeken Keleş, bölgedeki hidrolik kaynakların yeterince...