28 / 04 / 2024

giresun Espiye Kaymakamlığı muhtaç ailelere ev yapımı

giresun Espiye Kaymakamlığı muhtaç ailelere ev yapımı

Giresun’un Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında ilçede fakir ve muhtaç durumda bulunan 280 aileyi ev sahibi yapacak...

Mehmet Aydın'ın Giresun'da kaçak villa yaptırdığı ortaya çıktı!

Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın'ın Giresun Espiye'de kaçak villa inşa ettirdiği ortaya çıktı. Kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Giresun'da arazi kavgası: İki yaralı!

Giresun’un Espiye ilçesinde aralarında arazi anlaşmazlığı dolayısıyla kavga çıktı. Çıkan kavgada Arif Ö. ruhsatsız tabanca ile Sefa Şen ile Şen'in amcası Hüseyin Şen’i vurarak yaraladı...

Giresun Espiye'de doğalgaz hattı için acele kamulaştırma!

Giresun'un Espiye İlçesi'ndeki bazı alanlarda Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Espiye Gençlik Merkezi'nin ihalesi 11 Eylül'de!

Giresun Espiye'de hayata geçirilecek olan gençlik merkezinin ihalesi 11 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

Giresun Espiye Devlet Hastanesi açıldı!

Giresun Espiye Devlet Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başladı. TOKİ tarafından geçici kabulü yapılan Hastane Binası, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafmdan Kamu Hastaneleri Kurumuna tahsis edildi.

Güriş Holding, Giresun Espiye HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Espiye HES'i satın aldı. 14,07 MW kurulu güce sahip Espiye Espiye Hidro Elektrik Santrali, 20 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

Giresun Espiye'nin yolları yenileniyor!

Espiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce sürdürülen yol bakım-onarım, genişletme,beton yol ve asfaltlama çalışmaları dahilinde Espiye Çam mahallesinde betonlama çalışması, Esentepe mahallesinde parke çalışması çalışmaları yapılıyor.

Giresun Güce TOKİ Konutları'nın kura çekilişi gerçekleşti!

TOKİ Giresun’un Güce ilçesine, Kaymakamlık ile işbirliğinde 104 konut kazandırdı. Bu konutlardan 85’inin hak sahipleri 3 Mart 2016 tarihinde, Güce Müftülüğü Toplantı Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile belirlendi.

Espiye Cezaevi'nin inşaatı 550 günde tamamlanacak!

Giresun Valisi Hasan Karahan, Espiye ilçesinde yapımına başlanan Bölge Cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatında 70 kişinin çalıştığı Espiye Cezaevi'nin inşaatı 550 günde tamamlanacak...

Giresun'daki hastane inşaatlarında son durum!

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Espiye Devlet Hastanesi inşaatında son aşamaya gelindi.

Giresun Espiye Devlet Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi!

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Espiye Devlet Hastanesi inşaatında son aşamaya gelindi. Hastane inşaatının, Şubat sonuna kadar geçici kabullerinin yapılıp sağlık hizmeti vermeye başlayacağını kaydettiler.

Giresun Espiye Merkez Cami yenileniyor!

Espiye Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesince ortaklaşa sürdürülen Merkez Cami restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Giresun Espiye'de yol genişletme çalışmaları devam ediyor!

Espiye Belediyesi Mahallelerde yeni yol ve genişletme çalışmalarına devam ediyor. Ağalık Madeni Mahallesi’nde yol genişletme ve su çalışması yapılıyor.

giresun Espiye Kaymakamlığı muhtaç ailelere ev yapımı Haberi

giresun Espiye Kaymakamlığı muhtaç ailelere ev yapımı


Giresun’un Espiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında ilçede fakir ve muhtaç durumda bulunan 280 aileyi ev sahibi yapacak. Proje kapsamında 87 ailenin evinin tamamlandığı belirtilirken bir ayda 40 yakın ev inşaatının tamamlandığı belirtildi.


İlçede göreve başladığı bir yıl içerisine bir çok projeyi hayata geçiren ve çalışkanlığı ile ilçe halkının sevgisini kazandığı belirtilen Kaymakam Osman Bilgin, ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak yerine ihtiyaç sahibi ailelere balık tutmasını öğretmeye çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık iki aydır sürdürülen ev yapım projesiyle ilgili bilgi veren Kaymakam Osman Bilgin “Kaymakamlık olarak ilçemizde yaptığımız tespitler sonucu bir çok ailenin yaşamını sürdüreceği,insani koşullarda barına bileceği evlerinin olmadığını gördük.Bu ailelere belki çeşitli yardımlar yapılmaktaydı fakat hiç biri barınacakları iyi koşullar sunmuyordu. Bunun üzerine...