21 / 05 / 2024

Giresun Tokmadin HES kamulaştırma Resmi Gazetede yayımlandı

Giresun Tokmadin HES kamulaştırma Resmi Gazetede yayımlandı

Bakanlar Kurulu, Giresun İli, Bulancak İlçesinde kurulacak Tokmadin Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AYM'den Giresun Akköy HES'e onay!

AYM, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde yapılan Akköy HES yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini ileri süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

Giresun ve Gümüşhane Pamuk Barajı projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aziz Enerji Üretim Şirketi Giresun ve Gümüşhane illeri arasında Pamuk Barajı HES projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı ise 11 Ağustos'ta yapılacak.

Güriş Holding, Giresun Espiye HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Espiye HES'i satın aldı. 14,07 MW kurulu güce sahip Espiye Espiye Hidro Elektrik Santrali, 20 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip.

Dereli Köprübaşı Regülatörü ve HES projesi toplantısı 3 Eylül'de!

Giresun Dereli ilçesinde yapılması planlanan Köprübaşı Regülatörü ve HES, Kırma Eleme Tesisi ve Harç Ünitesi Tesisleri projesine ilişkin ÇED toplantısı 3 Eylül'de yapılacak.

Üçgen-2 HES çevreye uyumlu olarak inşa ediliyor!

HES yatırımları giderek artıyor. Son olarak BND Elektrik’in Ordu-Giresun sınırında inşa ettiği Üçgen-2 HES devreye alındı. BND Elektrik Genel Müdür Bülent Şahinalp çevreye uyumlu bir santral inşa ettiklerini ifade etti.

Doruk HES faaliyete başladı!

Akfen Holding, bünyesindeki Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim'in bağlı ortaklığı Yeni Doruk Enerji'nin Giresun'daki 28.28 MW kurulu güç kapasitesine sahip Doruk HES projesinin faaliyete başladığını açıkladı.

Giresun Tokmadin HES taşınmazlarına kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu, Giresun İli, Bulancak İlçesinde kurulacak Tokmadin Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Giresun'da köylülerin HES isyanı!

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Hisarcık köyünde Bayburtlu ile Yarbaşı mahalleleri sakinleri, ilçeye bağlı Kanlıca köyündeki HES'e su taşıyacak olan toplama havuzunun arazilerine yapıldığını iddia ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler...

5 HES projesinde acele kamulaştırma kararı!

5 HES projesinde acele kamulaştırma kararı çıktı. Trabzon, Giresun, Artvin ve Ordu'da yapılacak 5 HES projesi için Bakanlar Kurulu, " yurt savunması " diyerek acele kamulaştırma kararı aldı...

Giresun'daki HES'ler Keban Barajı'ndan fazla elektrik üretecek!

Türkiye'de en fazla HES yatırımının yapıldığı ikinci kent olan Giresun'da faaliyetteki 11 santral ile yapımı devam eden 86 santralin hizmete geçmesiyle üretilecek elektrik enerjisi, Keban Barajı'ndan elde edilen enerjiden fazla olacak....

Çevre Bakanlığı Giresun HES için halk katılım toplantısı yapacak!

Çevre Bakanlığı Giresun'da hayata geçirilen olan HES ve Moran Barajı projeleri için halkın görüşünü alacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Giresun'da HES toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Giresun'da "Karaca Regülatörü ve HES Projesi'nin yapması planlanan halkın katılım toplantısının yapılacağını duyurdu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Giresun'da HES toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Giresun Semail Deresi üzerinde yapılması planlanan Karaca Regülatörü ve HES projesi için halkı bilgilendirmek amacıyla 8 Ocak 2013 tarihinde toplantı yapacak.

Giresun Tokmadin HES kamulaştırma Resmi Gazetede yayımlandı Haberi

Giresun Tokmadin HES kamulaştırma Resmi Gazetede yayımlandı


Bakanlar Kurulu,  Giresun Bulancak'ta kurulacak Tokmadin Hidroelektrik Santrali'nin yapımı için bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Kamulaştırma kararı, bugün 10 Mayıs 2014 Cumartesi tarihli ve 28996 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar;


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6257


"Giresun İli, Bulancak İlçesinde kurulacak Tokmadin Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 8/4/2014 tarihli ve 10856 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 18/4/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır."