30 / 04 / 2024

gireun 27 yıldır bitirilemeyen cami

gireun 27 yıldır bitirilemeyen cami

Yapımı 27 yıldır devam eden, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Giresun'un Bulancak ilçesinde yer alan Sarayburnu Camisi, kentin ziyaret edilen turizm merkezleri arasında yerini aldı.

CSO Konser Salonu'nun inşaatı 27 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

1995 yılında temeli atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu 27 yıldır tamamlanmayı bekliyor.

27 yıldır eğik duran bina yıkılıyor!

Kartal’da çöken 7 katlı binanın ardından olay yerine 5 dakika mesafede bulunan ve 27 yıldır eğik bir şekilde durarak olası bir tehlikeye davetiye çıkaran 6 katlı bina ile birlikte aynı alan içerisinde yer alan 5 binanın daha yıkımına başlandı.

Başbakan Yıldırım'dan Sakarya stadyumu için talimat!

Başbakan Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Bak'tan, stadyumun Sakaryaspor'un kendi sahasında 27 Eylül'de oynayacağı ilk maça yetiştirilmesini istedi.

Bursa Yıldırım'da 27.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı,Bursa Yıldırım İlçesi, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ayrılan arsaların toplam bedeli 27 milyon 964 bin 576 TL olarak belirlendi.

MASKO yönetimi 15 yıldır atıl duran binayı aksesuar AVM'si yaptı!

MOBİLYA kenti MASKO’nun yönetimi, 15 yıldır atıl duran 27 bin metrekarelik binayı aksesuar AVM’si yaparak hizmete açtı. 32 dükkânın faaliyete başladığı bu binadan yıllık gelirin 3 milyon lira olacağı belirtildi.

Yıldırım Değirmenpark Kentsel Dönüşüm projesi başladı!

Yıldırım Kentsel Dönüşüm projesi 27 bin 821 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan yaklaşık 150 konutluk Değirmenpark Kentsel Dönüşüm projesiyle başladı.

27 yıldır tamamlanamayan Sarayburnu Camisi turizm mekanı oldu!

Yapımı 27 yıldır devam eden, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Giresun'un Bulancak ilçesinde yer alan Sarayburnu Camisi, kentin ziyaret edilen turizm merkezleri arasında yerini aldı.

Yenimahalle'de 27 yıllık iskan sorunu çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçede 27 yıldır iskan sorunu yaşayan aileleri tapularına kavuşturuyor. İmar Affı Kanunu kapsamında Demetevler, Demetlale, Demetgül, Yeşilevler, Özevler, Karşıkaya gibi bölgelerde iskan sorunu çözülüyor...

Binali Yıldırım: İzmir'de ulaşım rahatlayacak!

Binali Yıldırım, İzmir'de raylı sistemi Selçuk ilçesine uzatacak ihalenin bu yıl içinde tamamlanacağını, yeni hatları devreye alarak kentteki ulaşım sorununu hafifleteceklerini söyledi

Binali Yıldırım: 3'üncü köprüye teklif yağacak!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “3. Boğaz Köprüsü'nün yapımına bu yıl içerisinde başlayacağız” dedi

Binali Yıldırım: Üçüncü havalimanının yerini belirledik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a üçüncü havalimanı için yerin belirlendiğini ancak şimdilik bunu açıklamak istemediklerini de belirtti

Binali Yıldırım: Erzincan dünyanın sayılı kış sporları merkezlerinden biri olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: Erzincan, Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı kış sporları merkezlerinden biri haline geliyor

Binali Yıldırım: 3. köprü ihalesinde bu sefer teklif geleceği konusunda ümitliyiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, boğaza 3. köprü yapımına ilişkin olarak, 5 Nisan 2012 tarihinde düzenlenecek ihaleye teklif geleceği konusunda oldukça ümitli olduklarını bildirdi

gireun 27 yıldır bitirilemeyen cami Haberi

gireun 27 yıldır bitirilemeyen cami

Giresun Bulancak ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu güzergahındaki cami, seyahat edenlerin de ilgisini çekiyor. Sarayburnu Camisi, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere birçok devlet adamını da ağırladı.


Sarayburnu Camisi ve Külliyatı Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin temelinin 1987 yılında atıldığını söyledi.


Caminin projesine İstanbul Şehzadebaşı Camisi'nin ölçüsü alınarak başlandığını anlatan Sipahi, "Buna karşın cami üzerinde birçok değişiklik yapıldı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi harmanlanarak bu cami ortaya çıkarıldı. 2 bin 588 metrekare kapalı alan, 16 metre duvar yüksekliği, 38 metre kubbe yüksekliği ve 70 metre minare yüksekliği olan bir eser ortaya çıktı" dedi. 


Sipahi, kaplama olmayan blok taşları ocaktan getirdiklerini ve atölyede işleyerek duvarlara yerleştirdiklerini belirterek, "Camimizin doğu kapısına Sivas Divriği'deki Ulu Cami'nin taş kapısının örneğini...